Hae
Carita Pesonen

Polttaripäivä

Odotin jännityksellä tätä kuuluisaa polttaripäivää ja olin jo mielessäni valmistautunut siihen, että vallitseva tilanne sotkee suunnitelmat niin, että polttareita ei joko järjestetä tai ne siirtyvät häiden jälkeiseen ajankohtaan. Kaikki meni kuitenkin toisin kuin olin suunnitellut ja pari viikkoa sitten minulle oli järjestetty ikimuistoinen polttaripäivä (josta ei puuttunut naurua, itkua tai niiden sekaisia tunteita) ihanien ystävien seurassa.

Olin laittanut aamulla herätyskellon soimaan aikaisin, sillä tiesin että miehen polttaripäivä oli tänä kyseisenä lauantaina. En osannut odottaa omia polttareita samalle päivälle sillä olimme jo alkuun pyytäneet kaasoja ja bestmaneja sopimaan keskenään polttareiden ajankohdasta niin, että meidän polttarit eivät osu samalle viikonlopulle, jotta meidän ei tarvitse miettiä lapsille hoitajaa. Valmistauduin aamulla lähtemään lasten kanssa ulkoilemaan, kun ovikello yhtäkkiä soi. Oven takana odottivat kaasot jotka toivottivat kuuluvaan ääneen ihanaa polttaripäivää. Tästä yllätyksestä toipumiseen meni hetki ja pakkailin kädet jännityksestä täristen tavaroita laukkuun. Sain listan jonka mukaan pakkasin laukun ja tämän lisäksi minut ohjeistettiin pukemaan päälleni jotain valkoista tai kultaista. Pakko myöntää että olin osittain pelännyt tätä päivää, sillä minut paremmin tuntevat ihmiset tietävät etten pidä extempore meiningistä vaan haluan itse olla ajantasalla siitä mitä seuraavaksi tapahtuu. No nyt sain elää päivän ilman aikatauluja, huolta huomisesta ja heittäytyä mukaan päivän ohjelmaan josta minulla ei ollut pienintäkään aavistusta.

Polttaripäivä

Polttaripäivä alkoi kuohuviiniä kilistellen ja automatkalla silmät sidottuina. Tämä automatka jos joku oli jo hyvin extremeä tällaiselle jännittäjälle. Saavuimme kaasojen kanssa lopulta joen varrella sijaitsevaan rantasaunaan, jossa muu porukka odotti valmiina. Oli ihanaa nähdä ystäviä tämän pitkän korona kevään jälkeen ja olin enemmän kuin onnellinen jokaisen heidän läsnäolostaan. Siinä hetken ihastelimme kaunista miljöötä ja siirryimme piknik tyyliselle brunssille piha-alueelle. Vuorossa oli melko tunteikas hetki, sillä sain kirjeen jonka lapseni olivat yhdessä kaason kanssa kirjoittaneet minulle. Yksi ystävävistäni ei myöskään päässyt osallistumaan polttaripäivään, mutta hän oli kirjoittanut kirjeen ja maalannut kauniin maalauksen. Näitä tekstejä ääneen lukiessa muutama kyynel vierähti poskelle ja hetken keräilin taas itseäni. Seuraavana vuorossa oli pientä ohjelmaa jossa sain eteeni tussin sekä kiviä. Minun piti kirjoittaa ex-miesteni nimet kiviin ja heitimme nämä kivet syvälle jokeen. Siellä ne ovat joen pohjalla ja siellä ne myös pysyvät.

polttaripäivä

Tämän jälkeen siirryimme seuraavaan ohjelmanumeroon. Tulevan vaimon tulee tietysti osata leipoa ja niinpä olin hetkeä myöhemmin kulho ja vispilä kädessä leipomassa muffinseja. Muffinssien valmistuessa höpöttelimme niitä näitä ja vaihdoimme kuulumisia porukalla. Kun leipomukset valmistuivat siirryimme kahvittelemaan ja maistelemaan lopputulosta. Ilmeisesti tästä vaimo  kokeesta suoriuduin hyvin, sillä muffinssit maistuivat kaikille.

polttaripäivä

Olen askarrellut häihin sekä kotiin jos jonkinlaisia maalaisromanttisia koristeita, joten seuraavana oli ohjelmassa rakastamaani puuhaa eli askartelua ja näpertämistä! Kranssien, koristeiden ja tuikkukippojen askartelu juuttinarusta, tekokukista sekä pitsistä viinilasin äärellä oli taivaallisen rentouttavaa. Askarteluiden jälkeen oli aika siirtyä seuraavaan paikkaan. Hyppäsimme autoon ja ajoimme kaupunkiin terassille viini lasilliselle sekä ravintolaan syömään. Ruokapöydän ääressä keskustelimme ja muistelimme vuorotellen mistä tunnemme toisemme. Ruokailujen lomassa myös palautimme mieleen nuoruusmuistoja jotka olivat jo päässeet unohtumaan.

Ruokailujen jälkeen oli aika siirtyä takaisin rantasaunalle ja lämmittämään saunaa. Saunomista, uintia ja rentoa yhdessä oloa. Loppuilta hurahti vauhdilla hyvässä porukassa. Pakko sanoa, että tämä polttaripäivä ja koko ohjelma oli niin minun näköinen kuin vain voi olla. Onni on ihanat ystävät, sukulaiset ja kaasot jotka tuntevat minut ilmeisen hyvin. Olin sanoin kuvaamattoman kiitollinen parhaista parhaimmille ystäville jotka tekivät päivästä ikimuistoisen! ♥

polttaripäivä

LUE MYÖS ↓

UNELMIEN VIHKISORMUS

VIHKISORMUKSEN VALINTA

HÄÄKORISTEET JA HÄÄKATTAUKSEN SUUNNITTELU

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *