Hae
Carita Pesonen

Kesähäät – perutaanko vai juhlitaanko?

Olen useasti miettinyt, että tulipa valittua kesähäät ja tämä vuosi 2020 häävuodeksi. Olisimmepa suoraan suunnitelleet häät kesälle 2021 niin saattaisimme välttyä tältä jatkuvalta jahkailulta. Kevät on tuntunut ikuisuudelta ja häiden suunnittelu oli melkein pari kuukautta tauolla, kun seurasimme tilannetta ja toivoimme parasta. Tämän kevään aikana suunnitelmat ovat muuttuneet melkoisesti alkuperäisestä ja keskustelimme mieheni kanssa monen illan aikana mikä on meidän plan B häiden osalta. Moni asia on edelleen epävarmaa, mutta varmaa on se, että naimisiin mennään heinäkuussa oli tilanne mikä tahansa.

kesähäät

Jo maaliskuussa päätimme, että häitä juhlitaan mikäli se on kesällä mahdollista ja turvallista. Vaikka hääpäivä on hyvin pieni asia kaiken tämän muun keskellä niin meille se on silti yksi tärkeimmistä päivistä elämässä. Tietysti haluamme viettää turvalliset juhlat niin, että vieraat voivat hyvillä mielin saapua juhlimaan häitämme. Olisi kauheaa jos tauti leviäisi juhlissa tai osa joutuisi jättämään juhlat välistä pelon takia. Minihäät tuntuvat olevan tämän kesän juttu ja vieraslistoja supistetaan alle 50 vieraaseen, jotta juhlat voidaan järjestää. Meillä on siinä suhteessa hyvä tilanne, että kutsuttuja on juuri tuo 50 joten sen puolesta häiden järjestäminen ainakin tämän hetkisillä tiedoilla olisi mahdollista eikä kutsuttuja jouduta toivottavasti karsimaan. Tosin kukaan ei tiedä mitä kesä tuo tullessaan ja joudutaanko rajoituksia vielä kesän aikana tiukentamaan.

Viime viikolla heräsin siihen ajatukseen, että hääpäivään on aikaa enää muutama viikko ja meillä on vaikka kuinka paljon asioita tekemättä häiden osalta. Päätimme ryhtyä toimeen ja jatkaa hääsuunnitteluja sillä ajatuksella, että häitä juhlitaan heinäkuussa. Soittelin useamman juhlapaikan läpi ja mietimme jopa juhlien siirtämistä syksylle. Syksy olisi ajankohtana kuintenkin haastava ja sopivaa juhlapaikkaa ei löytynyt enää tulevalle syksylle. Tosin tartuntojen huippua ennustetaan syksylle eli tämä vaihtoehto ei olisi välttämättä muutenkaan ollut järkevä muutos. Vaihtoehtona on siis juhlia tänä kesänä tai siirtää hääjuhlat kesälle 2021. Mitään täysin varmoja suunnitelmia emme pysty vielä tekemään, mutta edelleen elämme päivä kerrallaan sillä ajatuksella että häitä juhlitaan heinäkuussa. Saimme niin juhlapaikan kuin cateringin kanssa sovittua normaalia joustavamman aikataulun ja ilmoitamme lopullisen päätöksen hääjuhlien osalta 2 viikkoa ennen hääpäivää.

Mikäli syystä tai toisesta juhlat joudutaan kuitenkin siirtämään niin naimisiin menemme joka tapauksessa alkuperäisenä päivänä. Meidän plan B on se, että meidät vihitään kirkossa alkuperäisenä päivänä muutamien lähimpien ihmisten läsnäollessa. Hääpotretit kuvataan ennen vihkimistä ja juhlat sitten vain siirtyvät sopivampaan (turvallisempaan) ajankohtaan (ilman pelkoa koronasta).

MInulla on tällä hetkellä hyvin ristiriitaiset ajatuksen juhlien järjestämisestä. Itse pidän tartunnan saamista paljon todennäköisempänä esimerkiksi isoissa marketeissa asioidessa kuin pienellä porukalla hääjuhlissa kokoontuen. Onhan tästä tilanteesta ennustettu yhtä jos toista ja kuka tietää vaikka tilanteen normalisoitumiseen menisi vuosi jos useampikin. Eli siinä tapauksessa hääjuhlien siirtäminen ensi kesään saattaa olla täysin turha vaihtoehto ja pahimmassa tapauksessa olemme taas samassa tilanteessa. Täällä jatketaan edelleen hääkoristeiden askartelua ja eletään siinä ajatuksessa, että pääsemme heinäkuussa juhlimaan häitämme. Toivon, että juhlat saadaan vietettyä pian, sillä tämä häiden suunnittelu on saanut minut stressaantumaan entistä enemmän. Apua, jos joudun vielä seuraavan vuoden stressata sitä, että kaikki on varmasti osattu ottaa huomioon ja juhlat ovat täydelliset.

Onko muita kesän 2020 hääpareja, jotka kamppailevat samaisten päätösten kanssa? Ovatko juhlat siirtyneet vai pidetäänkö kiinni alkuperäisestä suunnitelmasta ja häitä juhlitaan suunnitelmien mukaan tänä vuonna?

LUE MYÖS ↓

VIHKISORMUKSEN VALINTA

ELÄMÄÄ POIKKEUSOLOISSA

HÄÄKUTSU JA VIERASLISTA

HÄÄKORISTEET JA HÄÄKATTAUKSEN SUUNNITTELU

HÄÄSUUNNITTELUA

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *