Hae
Carita Pesonen

Arkiruoka: broileri-juuresvuoka

Tämä broileri-juuresvuoka resepti syntyi puolivahingossa, kun olin kirjoittanut miehen ostoslistaan pussi peruna-sipulisekoitusta, mutta sain sen sijaan peruna-juuressekoitusta. Enpä ollut aiemmin valmistanut täysin samanlaista ruokaa, vaikka meillä kokataan usein erilaisia kiusauksia sekä uuniruokia niiden helppouden takia. Tämä juures versio oli loistavaa vaihtelua perinteiseen vaihtoehtoon verrattuna.

broileri-juuresvuoka

Broileri-juuresvuoka

1 kg peruna-juuressekoitusta

700 g broilerisuikaleita (hunajamarinoitu)

2 prk (500g) Oatly ruokaan – kasviperäinen ruoanlaittopohja

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

Paista broilerisuikaleet pannulla kypsiksi. Voitele uunivuoka ja lisää puoli pussia jäisestä peruna-juuressekoituksesta vuokaan. Lisää kypsät broilerisuikaleet joukkoon ja sekoita. Lisää loput juurekset joukkoon ja sekoita vielä tasaiseksi. Lisää joukkoon Oatly ”kaurakerma” ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 60-70 minuuttia. Sekoita vuokaa paistamisen puolivälissä jotta juurekset kypsyvät tasaisesti ja peitä tarvittaessa pinta foliolla paistamisen loppuvaiheessa. Anna lopuksi valmiin ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ps. Jos kaipaat ruokaan enemmän makua niin lisää mielesi mukaan mausteita. Tämä resepti on suunniteltu erityisesti perheen pienimpien suuhun maistuvaksi joten aikuisempaan makuun kannattaa rohkeasti lisätä enemmän mausteita esimerkiksi aurajuusto sopii loistavasti tähän vuokaan!

LUE MYÖS ↓

VALKOSIPULI GRILLIPERUNAT

SNICKERS TÖHNÄMUNAT

ARKIRUOKA: LOHIKIUSAUS

VAUVAN JA TAAPERON SMOOTHIEKAKKU

TAIVAALLISET PINAATTILETUT

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGIT.FI

2 kommenttia

  1. Eve kirjoitti:

    Tehtiin peruna-sipulisekoituksella sama ja meillä ainakin maistui tosi hyvin 6veelle joka on kiukutellut viimeisen 1kk et kaikki ruoat (paitsi pinaattikeitto ja nakkikeitto) on paskaa kun tarhaan ei pääse syömään. Tehdään toistekin kyllä 🙂

    • carita kirjoitti:

      Kiva kuulla että maistui! 🙂 Tää on myös yksi meidän lasten suosikki ruoka ja maistuu aina takuuvarmasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *