Hae
Carita Pesonen

Kotipuuhaa perheen pienimmille

*Sisältää mainoslinkkejä

Tämä postaus sisältää vinkkejä ja kotipuuhaa perheen pienimmille – sokerimaalausta, askartelua, leikkejä ja muuta kivaa puuhaa. Viime aikoina kotona vietettyä aikaa on ollut poikkeuksellisen paljon yhdellä jos toisella. Ulkoilun ohella olemme yrittäneet keksiä lasten kanssa paljon hauskaa tekemistä myös sisällä. Meidän perheessä jokainen on sopeutunut hyvin tähän tämän hetkiseen tilanteeseen ja arki on lähtenyt rullaamaan paljon odotettua paremmin.

KOTIPUUHAA

Rakentakaa maja. Kuka lapsi ei rakastaisi majan rakentamista? Peittoja, tyynyjä ja mielikuvitusta. Majan rakennuksessa voi käyttää luovuutta ja siihen ei ole yhtä oikeaa tapaa. Olemme tehneet majan niin makuuhuoneeseen kuin olohuoneeseen ja olleet eväsretki rakennettuun majaan tekee puuhasta tuplasti hauskempaa!

Piipunrassi siili. Tämän viikon yksi suosikki askartelu on ollut ”piipunrassi siili”. Tähän tarvitset ainoastaan keittiön kaapista siivilän ja pussillisen piipunrasseja. Lapset saavat pistellä sekä pujotella piipunrasseja reikien läpi ja näin syntyy hauska ja värikäs siili. Loistavaa ajanvietettä, sillä tämän kanssa jaksaa helposti näpertää pidemmänkin hetken. Lisäksi pujottelu reikien läpi kehittää lapsen motorisia kykyjä.

Jääkakku. Jäädytä esimerkiksi silikoniseen muffinssi vuokaan erilaisia pieniä esineitä (helmiä, lankaa ym.)  joita lapsi saa sitten tutkia. Me ollaan otettu nämä ulos mukaan ja lapset ovat saaneet heitellä ja rikkoa jääkakut sekä ihmetellä sisältä paljastuvia ”aarteita”.

Keilarata. Löytyykö teiltä tyhjiä talouspaperi tai wc-paperirullia? Uskaltaisin melkeinoä vannoa että monesta taloudesta löytyy vessapaperirullia niin otetaan niiden tyhjät hylsyt nyt hyötykäyttöön! Käytä tyhiä rullia keiloina asettelemalla ne pystyyn vierekkäin ja anna lapsen heittää pallolla ”keiloja” kumoon.

Lajittelu leikki. Leikkaa erivärisestä kartongista tai paperista kiekkoja tai käytä värillisiä puuhelmiä jos niitä löytyy kotoa. Maalaa tai teippaa kartongista esimerkiksi tyhjään kananmunakennon kuppien pohjaan kartonkien tai helmien väriset pilkut. Pyydä lasta lajittelemaan kiekot/helmet värin perusteella oikeisiin lokeroihin.

kotipuuhaa

Sokerimaalaus. Tämä on hauskaa vaihtelua perinteiseen vesivärimaalaukseen. Lapset jaksavat aina ihmetellä kuin värit käyttäytyvät eri tavalla ja pienikin pisara väriä leviää helposti sokerimaalauksessa laajalle alueelle. Sekoita kattilassa 1dl vettä ja 0,5dl sokeria keskenään. Lämmitä liedellä kunnes sokeri on sulanut vden joukkoon. Tämän jälkeen anna seoksen jäähtyä. Suosittelen teippaamaan paperin kiinni pöytään ennen kuin päästät lapset taiteilemaan. Tämän jälkeen levitä jäähtynyt sokeriseos siveltimellä koko paperille ja aloita maalaaminen vesiväreillä heti, jotta paperi ei ehdi kuivua. Anna valmiin taideteoksen kuivua noin vuorokauden ajan.

Kotitöitä yhdessä. Tehkää yhdessä lasten kanssa mahdollisimman paljon erilaisia kotitöitä. Meillä ainakin molemmat rakastavat olla apuna niin pyykkikoneen kuin tiskikoneen tyhjentämisessä. Anna lapselle oma pölyhuiska ja ota lapsi niin ruoanlaittoon kuin siivoamiseen mukaan.

Äänikirjat. Rakenna lapsille lukunurkkaus tai yhdistä tämä edellä mainittuun majan rakennukseen. Äänikirjat ovat loistava tapa saada lapset hetkeksi hiljenemään ja pysähtymään paikoilleen. Meillä kuunnellaan päivittäin äänikirjoja *Nextoryn laajasta lastenkirja valikoimasta. Vahva suositus myös Nextorysta löytyvälle *Kani joka tahtoi nukahtaa äänikirjalle sekä uudelle ehkä jopa vielä toimivammalle *Norsu joka tahtoi nukahtaa äänikirjalle (tämän kanssa meillä nukahdettiin alle viidessä minuutissa) . Tätä äänikirjaa kuunnellessa meidän lapset nukahtavat aina takuuvarmasti!

Temppurata. Rakentekaa tyynyistä, laatikoista, hulavanteesta tai oikeastaan tähän voi käyttää lähes kaikkea mahdollista mitä omasta kodista löytyy. Vain mielikuvitus on rajana temppuratoja suunniteltaessa.

Videopuhelut. Nyt kun turhat tfreffailut on peruttu kalenterista niin soitelkaa videopuheluita kaikille ystäville ja läheisille. Meillä ainakin lapset rakastavat näitä ihmeellisiä videopuheluita kun he näkevät tuttuja kasvoja ja saavat kertoa päivän tapahtumista sekä viime päivien kuulumiset.

Leffateatteri kotisohvalle. Valitkaa koko perheen elokuva ja napatkaa sohvalle peitot, tyynyt ja käpertykää tuojottamaan elokuvaa yhdessä. Popcornit ja herkut kruunaavat tietysti leffateatteri elämyksen.

LUE MYÖS ↓

GOODIEBOX – RAKASTA VARTALOASI

KORONA – MITEN KÄY HÄÄMATKAN TAI HÄIDEN?

MITÄ OSTAN JA MITÄ EN KOSKAAN OSTA KAUPASTA?

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM |  FACEBOOK | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *