Hae
Carita Pesonen

Miten tässä tilanteessa kuuluu toimia?

Tämän hetkinen tilanne ei todellakaan ole helppo varmasti kenellekään. Valintoja ja päätöksiä on pakostakin tehtävä. Moni yrittäjä tai varsinkin pienyrittäjä elää nyt aikoja joita ei todellakaan toivonut yrittäjyyden aikana joutuvansa kokemaan. Minulle ei ainakaan ikinä aikaisemmin käynyt pienessä mielessäkään, että elämäni aikana saattaisin joutua lukemaan uutisista niitä asioita joita luen nyt päivittäin. Korona, pandemia, poikkeustila ja tapahtumakielto – mihin tämä maailma on menossa.

Me jokainen voimme auttaa omilla valinnoilla sekä teoilla toinen toistamme. Me pystymme vaikuttamaan siihen miten tämä koronan aiheuttama taloudellinen tilanne saadaan hoidettua ja kuinka yhdessä tukemalla toisiamme selviämme tästä. Valinnoillamme pystymme toivottavasti yhdessä välttämään monien kotimaisten sekä paikallisten yritysten taloudelliset vaikeudet ja mahdollisesti myös välttämään konkursseja. Sen sijaan että tukisimme ulkomaista verkkokauppaa niin pyritään ostamaan tuotteet sekä palvelut jatkossa läheltä. Tuet hyvällä tavalla paikallsia yrittäjiä myös hankkimalla lahjakortteja heiltä.

Ihan näin palvelualalla yrittäjänä työskentelevänä muistutan sinua myös siitä, että älä tule asiakkaaksi mikäli olet kipeä. Ihan maalaisjärjellä ajateltuna tulisi jokaisen ymmärtää pysyä kipeänä kotona, jotta et tartuta muita. Älä myöskään mene töihin kipeänä, vaikka kuinka menetetty tulo huolettaisi. Vaikka kuinka kuuluisit tähän ”korona ei pelota minua” ryhmään niin ajattele muiden terveyttä ja hyvinvointia. Riskiryhmään kuuluville tauti voi olla kohtalokas, etkä varmasti halua olla vastuussa kenenkään muun tartuttamisesta.

Jos olet kipeä niin tilaa esimerkiksi ruokaa kotiovelle. Mikäli olet terve kannata paikallisia kahviloita ja ravintoloita, kun se ainakin vielä on mahdollista. Käy kampaajalla jos olet terve, äläkä peru aikaasi turhaan. Älä hamstraa ruokaa kaappiin yli sen mitä oikeasti tarvitset, jotta ruoka ei päädy viimeisen käyttöpäivän jälkeen turhaan roskikseen. Jos sinulla on lapsi joka käyttää äidinmaidonkorviketta niin älä myöskään varaa sitä itsellesi yli omien tarpeiden, jotta jokainen pieni lapsi saa ravintoa ja mahdollistetaan yhdessä, että sitä riittää kaupoissa jokaiselle sitä tarvitsevalle pienelle. Wc-paperin ylenpalttisessa ostamisessa ei ole mitään järkeä. Jos paperi loppuu kotoa niin se on varmasti pienin murheista. Vaikka lasten harrastukset olisi peruttu kevätkaudelta niin älä ala perimään maksua takaisin – tilanne on kurja, mutta kausimaksun takaisin periminen vaikeuttaa yrityksen toimintaa.

Me ainakin peruttiin kaikki turhat menot kalenterista tältä viikonlopulta ja keskityttiin viettämään aikaa kotona sekä ulkoilemaan lähiympäristössä. Ihan muutama muukin oli kyllä tehnyt saman ratkaisun, sillä ulkona liikkuu poikkeuksellisen paljon lenkkeilijöitä. Huomenna menen itse normaalisti töihin (jos kaikki asiakkaat eivät ole peruneet aikojaan). Lapset pidetään ensi viikon aikana kotona ja mahdolliset kauppareissut hoidetaan ilman heitä. Jokaisella kauppareissulla kuopus ehtii syödä ostoskärrin työntöosaa joten minimoidaan riskit sairastua tämän osalta.

Autetaan toinen toisemme tämän vaikean tilanteen yli. Positiivisia ajatuksia ja ollaan läsnä pienellä etäisyydellä! ♥

LUE MYÖS ↓

KORONA – MITEN KÄY HÄÄMATKAN TAI HÄIDEN?

MITÄ OSTAN TAI MITÄ EN KOSKAAN OSTA KAUPASTA?

PÄÄTÖKSIÄ PÄIVÄHOIDON ALOITTAMISESTA

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *