Hae
Carita Pesonen

Korona – miten käy häämatkan tai häiden?

En ole aiemmin ottanut millään tavalla kantaa tähän koronaviruksen jatkuvaan uutisointiin eri medioissa – paitsi eilen omassa instagramissa. Varmasti kukaan ei ole voinut välttyä tältä korona uutisoinnilta – varsinkaan viime päivinä. Nyt ajattelin sanoa muutamat omat ajatukseni asiaan ja miten suhtaudun tähän. Törmäsin jo eilen muutamaan keskusteluun jossa mietittiin tämän kevään sekä kesän juhlien erityisesti häiden kohtaloa. Uskaltaako kukaan järjestää juhlia joihin on kutsuttu paikalle useita kymmeniä ihmisiä tai vielä pahempaa jos tilanne riistäytyy lopullisesti käsistä ja tulee karanteeni jonka seurauksena juhlat joudutaan perumaan. Koronaviruspandemia vaikuttaa lähes meidän jokaisen elämään ja hankaloittaa tiettyjä asioita jatkossa.

korona

Varmasti ainakin suurin osa uutisointia koronaviruksesta on ihan aiheellista, mutta tuntuu kuin viimeisten kuukausien aikana ei olisi muusta puhuttukaan. Kaikki taudin aiheuttama pelko ja negatiivisuus vain lisääntyy päivä päivältä uutisoinnin myötä. Pyrin itse siihen etten anna pelolle valtaa. Elän oikestaan sillä periaatteella, että tauti tulee jos se on tullakseen. Käsienpesu ja käsihygienia ovat asioita joiden suhteen olen aina ollut tarkempi kuin varmasti moni muu. Ihan näillä perusohjeilla pääsee jo pitkälle oman terveyden kannalta. En juoksisi hamstraamaan hengityssuojia, mutta puolestaan käsidesi kulkee mukana ja on aina kulkenut myös ennen tätä. Kaikki uusi kuten tässä tapauksessa korona aiheuttaa pelkoa ja tietyllä tavalla ymmärrän sen aiheuttaman hysterian.

Olemme selailleet häämatka kohteita ja alustavasti suunnitelleet matkaa, mutta täytyy sanoa etten juuri nyt uskaltaisi varata kesälle tai edes syksylle ulkomaanmatkaa. Tämä koko maailman tilanne tuntuu juuri nyt niin epävakaalta, että sen vaikutusta on vaikea sanoa. Sen suhteen ollaan tultu siihen tulokseen mieheni kanssa, että seurataan mihin tämä tilanne kehittyy. Eilen aamulla olisin voinut sanoa etten niinkään pelkää tautia itsessään vaan enemmän olen huolissani sen aiheuttamista seurauksista maailmalla. Myöhemmin uutisia seuratessa tietynlainen pelko iski ensimmäistä kertaa. Tämä korona tulee varmasti vaikuttamaan niin moneen elämään ja asiaan pian myös täällä Suomessa – tai se tosiaan vaikuttaa jo. Vaikka tapahtumien peruuntuminen tuntuu kurjalta niin silti ainakin itse näen asian niin että mielummin ollaan ylivarovaisia kuin kadutaan jälkikäteen!

Toinen seikka joka alkaa olla vielä meidän häämatkaakin ajankohtaisempi ja huolettaa aavistuksen enemmän on juomien haku Tallinnasta. Olimme jättäneet tämän matkan toteutuksen loppukeväälle tai alkukesään. Oikestaan olen antanut miehelleni täydet valtuudet tilata itselleen matkan ja suunnitella poikien kanssa retken Tallinnaan. Laivamatkojen kanssa ollaan epävakailla vesillä ja ainoastaan aika näyttää kuinka tilanne tulee muuttumaan. Ei oikeastaan auta kuin elää päivä kerrallaan ja seurata tilannetta. Tosin mikäli matka ei ole mahdollista toteuttaa niin joudumme vain lohkaisemaan suuremman osan budjetista Alkosta ostettuihin juomiin – tämäkään vaihtoehto ei tunnu yhtään huonolta!

Jos jotain positiivista tästä kaikesta pitää keksiä niin ainakin tämän kaiken uutisoinnin myötä saadaan kaikki (tai toivottavasti ainakin suurinosa) huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta. Meidän perheessä se on päivänselvää, että kädet päästään aina kotiin tultaessa, WC-käynnin jälkeen, ennen ruokapöytään menemistä, ennen ruoanlaittoa ym. Puhelin desinfioidaan säännöllisesti ja kotona ovenkahvat puhdistetaan usein. Jos ihmiset nyt heräisivät tämän koronaviruksen leviämisen myötä ja saataisiin sillä perusteellisella käsienpesulla myös kausi-influenssan ja muiden tautien leviäminen vähenemään! Ikävä fakta tuntuu olevan se, että jotain tällaista täytyy tapahtua ennen kuin saadaan oikeasti kaikki tajuamaan asioiden vakavuus. Tämä ei ole leikinasia ja toivottavasti moni muukin ymmärtää sen. Vaikka et itse kuuluisi riskiryhmään niin joku läheisesi tai ihminen kenen kanssa olet tekemisissä saattaa kuulua. Ajatellaan yhdessä kaikkien parasta ja pysytään erityisesti kipeinä kotona! ❤️

Ps. Törmäsin hauskaan vinkkiin käsien pesun suhteen. Ukko Nooa laulun laulaminen kestää noin 20 sekunttia ja tämä olisi tarvittava aika käsien pesemiseen. Me siis lauletaan nykyään yhdessä lasten kanssa tätä laulua käsien pesun ajan.

Pelottaako korona sinua? Onko tämä tilanne vaikuttanut sinun arkeen vielä?

LUE MYÖS ↓

PÄÄTÖKSIÄ PÄIVÄHOIDON ALOITTAMISESTA

HÄÄKUTSU JA VIERASLISTA

HÄÄKORISTEET JA HÄÄKATTAUKSEN SUUNNITTELU

MITÄ OSTAN JA MITÄ EN KOSKAAN OSTA KAUPASTA?

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGIT.FI

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *