Hae
Carita Pesonen

Päätöksiä päivähoidon aloittamisesta

Sain viime viikolla puhelun meidän kuopuksen päivähoidon aloittamiseen liittyen. Olin jo sulkenut asian pois mielestäni ja täysin unohtanut, että olimme hakeneet päiväkodista hoitopaikkaa huhtikuusta alkaen. Nyt kun sain puhelun niin meille ilmoitettiin, että kyseinen paikka vahvistui ja vielä toivomastamme päiväkodista löytyi tilaa. Olin jo ensisijaisesti ajatellut mielessäni, että siirrämme tätä päiväkodin aloitusta syksylle. Nyt olisi kuitenkin pakko tehdä lopullinen päätös tämän kevään ja tulevan syksyn välillä.

päivähoidon aloittaminen

Kyseisen puhelun jälkeen tunsin hetkellisesti oloni hieman stressaantuneeksi. Saattaa myös hyvin olla, että tämä perjantaista lähtien jatkunut päänsärky johtuu stressistä jonka tämä tilanne on viimeistellyt.  Koko tämä talvi ja alkanut kevät on ollut erittäin stressaavaa aikaa monelta osin. Huonosti nukutut yöt, edelleen uhmakas esikoinen ja ruuhkavuosien huippu on tehnyt tehtävänsä. Inhoan tällaisten isojen päätösten tekoa, koska lopullinen päätös tulee pakostakin vaikuttamaan perheessämme niin moneen asiaan. Toisaalta olen punninnut kaikki vaihtoehdot mielessäni ja listannut niiden plussat sekä miinukset.

Meidän perheen tilanne on siitä ihanteellinen, että mieheni tekee tällä hetkellä vuorotyötä ja hänellä on vapaapäiviä arkena. Nämä miehen vapaat mahdollistavat sen että saan olla edelleen hoitovapaalla kuopuksen kanssa, mutta samalla pystyn myös tekemään muutaman päivän viikossa töitä kampaamolla ilman että kuopus tarvitsee hoitopaikkaa päiväkodista. Ensisijaisen tärkeänä pidän edelleen sitä ajatusta, että mitä enemmän pystyn viettämään aikaa lasten kanssa niin sen parempi. Tuntuu kurjalta ajatukselta nähdä lapsia vain muutama tunti iltaisin töiden jälkeen ja että viikonloput olisivat ainoat päivät jotka saisimme olla yhdessä aamusta iltaan.

Kuopuksella on pian ikää 1,5 vuotta ja alkuperäinen ajatus päivähoidon tarpeesta oli siinä vaiheessa kun hän lähestyy kahden vuoden ikää. Toisaalta myös kesä ja loma aika lähestyvät uhkaavasti. Päiväkoti olisi hyvin varmasti heinäkuun suljettu ja joka tapauksessa töistä olisi pidettävä lomaa. Tuntuu loogisemmalta aloittaa päivähoito kesän jälkeen niin että saamme vielä koko kesän nauttia toistemme seurasta päivät pitkät. Näillä ajatuksilla uskon vahvasti että kallistumme syksyn puoleen ja mietimme siinä vaiheessa tilanteemme uudelleen.

LUE MYÖS ↓

VAIKEA UHMAIKÄ

PÄIVÄ MUN KANSSA – LAPSIPERHEEN ARKEA

ONKO MEIDÄN PERHEEN LAPSILUKU TÄYNNÄ?

ONKO YHDEN LAPSEN HALUAMINEN ITSEKÄSTÄ?

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGIT.FI

 

2 kommenttia

  1. Eveliina kirjoitti:

    Moikka! Minusta päiväkodin aloituksen paras aika on syksyllä, kun alkaa uusi lukukausi ja ryhmät ovat muutenkin uudistuneet/uusia lapsia sekä aikuisia tulee ryhmiin. Lisäksi olen samaa mieltä tuosta mainitsemastasi lomasta, että senkin puolesta aloitus syksyllä parempi. Toki tässäkin asiassa on puolensa ja puolensa, toisaalta aloitus nyt huhtikuussa olisi ”pehmeä” lasku päiväkotielämään, kun edessä loma ja kesäaika. Isot päätökset ovat itsellenikin hankalia, joten samaistun ajatuksiisi täysin! Mukavaa kevättä ☺️

    • carita kirjoitti:

      Hei, kiva kun kommentoit omia mielipiteitä asiasta. 🙂 Oon hyvin samoilla linjoilla sun ajatusten kanssa. Toisaalta tuo pehmeä aloitus keväällä olisi puolestaan helpompi, mutta sitten taas uskon, että kuukauden poissaolo ja lomailu saattaisi näkyä päiväkotiin palatessa. Esikoisen kohdalla huomaan jo kuinka pelkkä viikon poissaolo päiväkodista vaikuttaa ja ensimmäiset aamut loman jälkeen alkaa aika nihkeästi, kun lapsi jäisi mielummin kotiin jatkamaan lomailua. Mukavaa kevättä myös sinulle! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *