Hae
Carita Pesonen

Arkiruoka: Lohikiusaus

Olen aika ajoin jakanut Instagramin puolella näitä arkiruoka vinkkejä. Seuraajien kiinnostuksesta vaivattomaan kokkailuun syntyi ajatus aloittaa täällä blogin puolella uusi arkiruoka postaussarja. Kahden pienen lapsen kanssa haluan päästä mahdollisimman helpolla keitiössä joten meidän perheessä valmistuu useasti nopeita kotiruokia. Tämän postauksen resepti on oikea klassikko ja takuuvarma valinta kiireiseen viikkoon – tässä lohikiusaus joka on pelastanut useasti arjen meidän perheessä!

arkiruoka

Lohikiusaus

1,5 kg peruna-sipuli sekoitus

600 g hunajainen lohisuikaleita

6 dl ruokakermaa

ripaus suolaa

Lisää puolet peruna-sipuli sekoituksesta voideltuun laakeaan vuokaan. Sekoita lohisuikaleet joukkoon. Lisää tämän jälkeen loput peruna-sipuli sekoituksesta ja sekoita kaikki vuoassa tasaisesti sekaisin. Lisää joukkoon ruokakerma. Paista uunissa 200 asteessa noin 60 minuuttia tai kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Perunoiden kypsyminen saattaa vaihdella uunista riippuen. Jos pinta alkaa tummua liikaa peitä se paistamisen lopussa foliolla.

Vinkki: Itse käytän aina valmiiksi marinoituja lohisuikaleita. Tämän takia en lisää muita mausteita, mutta voit halutessasi käyttää maustamatonta lohta ja maustaa ruoan haluamallasi tavalla.

LUE MYÖS ↓

SYNTYMÄPÄIVIEN TARJOILUT + RESEPTIT

MITÄ OSTAN JA MITÄ EN KOSKAAN OSTA KAUPASTA?

BANAANILEIPÄ (GLUTEENITON JA MAIDOTON)

VAUVAN JA TAAPERON SMOOTHIEKAKKU

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *