Hae
Carita Pesonen

Kuulumisia ja huonosti nukutut yöt

On eräs asia jonka olen oppinut näiden viimeisten vuosien sekä äityiden myötä. Olen oppinut että sitä jaksaa porskuttaa hyvin vähillä yöunilla melko pitkään, mutta jossakin kohtaa väsymys saattaa yksinkertaisesti olla liikaa. Toiset päivät mennään kahvin voimalla, mutta mihinkään ihmeisiin kahvikaan ei kuitenkaan pysty..

Olen aina sanonut että meillä nukutaan suhteellisen hyvin, mutta tosiaan kaikki on myös hyvin suhteellista. Lasten kanssa hyvin nukuttu yö tarkoittaa yleensä 1-3 heräämistä ja sitä että edes toinen nukkuu koko yön omassa sängyssä. Uskaltaisin väittää että sellaisia öitä joina olen saanut nukkua heräämättä kertaakaan on mahtunut viimeiseen kolmeen vuoteen.. no tämä luku on laskettavissa yhden käden sormilla.

Meidän perheessä on kaksi pientä lasta joiden mielestä nukkuminen on tässä elämänvaiheessa ihan liian yliarvostettua. Kuka tarvitsee päiväunia tai kellonympäri nukuttuja yöunia kun vähemmälläkin jaksaa? Tosiasia vain on se että erityisesti lapset mutta myös aikuiset tarvitsevat riittävästi unta. Puuttuvat päiväunet tuovat ylimääräistä kiukuttelua ja erityisesti esikoinen on usein yliväsynyt iltaisin.  Illalla on paljon mukavampi kukkua, laulaa sängyssä, kertoa tarinoita ja ravata vessassa kun pissahätä yllättää kerta toisensa jälkeen.

Todellisuus on se että vuorokaudessa on ainoastaan 24 tuntia eikä yhtään enempää, vaikka sitä kuinka toivoisi. Tällä hetkellä tämä perheen ja jonkinlaisen järjestyksen säilyttäminen kotona vaatii niin monta tuntia vuorokaudesta, että olen joutunut nipistämään omista yöunista aikaa tekemättömien töiden ja kertyneiden askareiden hoitamiseen. Osa ensi kesän hääjärjestelyistä vaatii toimenpiteitä, lähestyvä joulu ei yksinkertaisesti synny itsestään ja olen joutunut kantapään kautta hyväksymään että koti ei ole mahdollista pitää 24/7 järjestyksessä lasten kanssa.

Tätäkin tekstiä kirjoittaessani olen keskeyttänyt lukuisat kerrat ja peitellyt molemmat lapset aina uudelleen, käynyt silittämässä kerta toisensa jälkeen uneen ja nostanut pudonneen tutin lattialta niin monta kertaa että menen jo laskuissa sekaisin. Vaikka tämä kiire ja vähäiset yöunet tuntuvat juuri nyt rankalta vaiheelta elämässä niin kaikki on kuitenkin sen arvoista. Välillä on ihana saada irtiotto arjesta ja reilu viikon takainen yhden yön mökkiviikonloppu ystävien kanssa tuli enemmän kuin tarpeeseen. Jo yksi hyvin nukuttu yö ilman herätyksiä auttaa heti jaksamaan paremmin näiden ruuhkavuosien keskellä. Ei muuta kuin hymy kasvoille ja luotetaan siihen että vielä jonakin päivänä molemmat lapset nukkuvat aamuun asti heräämättä kertaakaan yön aikana.

LUE MYÖS ↓

KOTIÄITI VAI YRITTÄJÄ?

ONKO MEIDÄN PERHEEN LAPSILUKU TÄYNNÄ?

EPÄSUOSITUT MIELIPITEENI

PÄIVÄ MUN KANSSA

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

 

 

 

2 kommenttia

  1. kata kirjoitti:

    Tsemppiä sinne! <3 yritä nauttia joulukuusta! ja se joulu tulee kyllä ilman hössöttämistäkin, kaiken ei tarvitse olla täydellistä <3

    • carita kirjoitti:

      Kiitos ❤️ Hyvin sanottu! Tuo on kyllä niin totta. Täytyy yrittää pitää vaan tämä asia mielessä ja olla stressaamatta turhaan😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *