Hae
Carita Pesonen

Syntymäpäivien tarjoilut + reseptit

juhlahumua täynnä oleva viikonloppu olisi vihdoin vietetty ja nyt voin tämän syksyn osalta huokaista. Vaikka juhlien järjestäminen (erityisesti jollain kivalla teemalla) on mukavaa niin on se älyttömän rankkaa! Leipominen, siivoaminen ja stressi kuuluvat elämään aina juhlia edeltävinä päivinä. Tykkään panostaa tarjottaviin, koristeluun ja kattaukseen – kaiken täytyy olla täydellistä ja sopia yhteen.

Mielelläni leipoisin kaiken omin pikku kätösin, mutta järkevästi ajatellen kakun valmistaminen kannattaa jättää ammattilaisen huoleksi. Kahden pienen lapsen kanssa keittiössä häärääminen ei suju aina suunnitelmien mukaan. Auttavista pienistä käsistä on valitettavasti vielä tässä vaiheessa enenmän haittaa kuin hyötyä. Olen tehnyt sen päätöksen, että lasten syntymäpäivien lähestyessä tilaan kakut valmiina ja säästän omia hermojani.

Meillä on aina juhlissa tarjolla sekä suolaista että makeaa. Se on jännä kuinka lasten suuhun makeat herkut maistuvat aina paremmin ja puolestaan aikuiset syövät mielummin suolaisia tarjottavia. A sai maistaa pienen palan omaa syntymäpäiväkakkua ja K puolestaan villiintyi syömään kakkua, pipareita ja donitseja (nämä ovat hänen suosikki herkkuja).

Ihan ensimmäisenä  jo aiemmin Instagramin puolella vilahtaneesta donitsiseinästä tuli paljon kyselyjä. Seinä oli tilattu Serpentiiniltä ja Pirkan pakaste donitsit löytyivät Citymarketista. Kakku oli tilattu leipomosta, macaron leivokset sekä piparit ostettu kaupasta. Minulle jäi siis vain hommaksi valmistaa pari suolaista piirakkaa. Piirakat valmistuvat onneksi nopeasti käden käänteessä ja näiden juhlien järjestäminen sujui vaivattomasti. Jaan teille pari todella onnistunut ja maistuvaa suolaista piirakkaa reseptiä näistä juhlista!

Feta-parsakaali- ja kinkku-paprikapiirakka

Pohja

(Jos teet molemmat piirakat tee ohje tuplana. Tämä ohje on mitoitettu yhteen pohjaan)

4,5 dl vehnäjauhoja

150 g voita

1,5 dl  Emmental juustoraastetta

1/2 dl vettä

Sekoita vehnäjauho ja sulatettu voi keskenään. Lisää joukkoon juustoraaste ja vesi. Painele pohja piirakkavuoan pohjalle. Pistele haarukalla muutamia reikiä pohjaan ja esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

 

Feta-parsakaalipiirakka

200 g pakaste parsakaalia

200 g Fetajuustoa

2 dl Creme fraichea

2 dl ruokakermaa

2 kananmunaa

1,5 dl Emmental juustoraastetta

Sulata parsakaali mikrossa pussin ohjeiden mukaan. Levitä feta ja parsakaali tasaisesti esipaistetulle pohjalle. Sekoita keskenään kananmunat, ruokakerma ja creme fraiche. Kaada seos piirakkavuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin pintaan.

Kinkku-paprikapiirakka

200 g kinkkusuikaleita

1 prk säilyke papriksuikaleita

2dl kermaviiliä

2dl ruokakerma

2 kananmunaa

Asettele kinkku- ja paprikasuikaleet tasaisesti esipaistetulle pohjalle. Sekoita keskenään kananmunat, ruokakerma ja kermaviili. Kaada seos piirakkavuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin pintaan.

Vinkki: Valmista piirakat juuri pari tuntia ennen vieraiden saapumista niin ne ovat juuri sopivasti jäähtyneet ja maistuvat hyvältä näin tarjottuna!

tarjoilut

LUE MYÖS ↓

YKSIVUOTIAS

LASTEN PÄIVÄRYTMI

MITÄ OSTAN JA MITÄ EN KOSKAAN OSTA KAUPASTA?

VAUVAN JA TAAPERON SMOOTHIEKAKKU

ÄITI ON VÄHÄN VÄSYNYT…

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *