Hae
Carita Pesonen

Yksivuotias

Nyt se vauvavuosi olisi virallisesti takana päin, sillä meidän kuopus vietti toissapäivänä syntymäpäiväänsä ja nyt hän on virallisesti yksivuotias taapero. En voi käsittää kuinka nopeasti tämä vuosi on kulunut. Tuntuu että vasta tuo pieni rakas saapui tähän maailmaan. A on ilahduttanut meitä tämän vuoden aikana lukuisia kertoja ja hänestä on kasvanut erittäin iloinen, hymyilevä ja touhukas yksivuotias. Tämän vuoden aikana on koettu paljon ja opittu vielä enemmän. Kahden pienen lapsen kanssa vuosi on ollut vähintään yhtä vauhdikas kuin sen kuvittelinkin (pelkäsin) olevan.

yksivuotias

Tämä kulunut vuosi on ollut unohtumaton niin hyvässä kuin pahassa. A:n syntyessä asuin käytönnässä reilut kolme viikkoa sairaalassa ennen kuin pääsimme kotiutumaan vauvan kanssa. Nuo kolme viikkoa ovat olleet elämäni pisimmät viikot. Odottamattomasta alkutaipaleesta huolimatta arki lähti sujumaan kotona kahden pienen lapsen kanssa hyvin. Päälimmäisenä mielessä on kiitollisuus. Kiitollisuus siitä että saadaan olla perhe juuri tällä kokoonpanolla ja meillä on kaksi tervettä lasta.

Tämä kuopuksen vauvavuosi on ollut hyvin erilainen verrattuna esikoisen vauvavuoteen. Kahden pienen lapsen kanssa on omat haasteensa ja kaksi ei todellakaan mene siitä samassa missä yksi. Kun perheeseen kuuluu sekä taapero että vauva niin työtä ja tehtävää on vähintään tuplasti. Tuntuu että aika on mennyt kuin siivillä ja pian joudutaan miettimään jopa päivähoidon aloittamista. Tosin päiväkodin aloittaminen on näillä ajatuksilla ajankohtaista aikaisintaan ensi vuoden keväällä, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Tuo vuosi sitten syntynyt avuton vauva ottaa nykyään muutamia askelia omilla jaloillaan, yrittää touhukkaasti leikkiä siskonsa kanssa ja on hyvin seurallinen päivänsäde. Hän ei kiukuttele turhasta, vaan on erittäin tyytyväinen elämäänsä ja näyttää nauttivan perheen yhteisestä ajasta. A on oppinut päivä päivältä pitämään paremmin puoliaan ja pärjää koko ajan paremmin isosiskon leikeissä mukana. Tulevana viikonloppuna juhlitaan rakasta yksivuotiasta perheen, sukulaisten, ystävien ja kummien kanssa.

Ainiin ja ihan mahtavaa vauvan päivää! Tiesitkö että aina syyskuun viimeisenä perjantaina vietetään vauvan päivää joka on virallinen juhlapäivä. Meillä on vauvavuosi niin tuoreessa muistissa että toivon jaksamista, hyvin nukuttuja öitä ja paljon rakkautta jokaiseen vauvaperheeseen. <3

LUE MYÖS ↓

PÄIVÄ MUN KANSSA – LAPSIPERHEEN ARKEA

MITÄ PAKATA LASTEN KANSSA VIIKON LOMALLE?

LASTEN PÄIVÄRYTMI

MILLAINEN ÄITI MINÄ OLEN?

PALJON RAHAA KULUU LAPSIPERHEESSÄ?

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *