Hae
Carita Pesonen

Kanttarellipiirakka

Syksyn parhaita hetkiä on ehdottomasti käydä sienessä, haukata raitista ilmaa ja rentoutua luonnossa. Kävimme viikonloppuna ensi kertaa tänä syksynä sienessä ja saalis ei kyllä päätä huimannut. Sanotaan näin että mukaan tarttui enemmän hirvikärpäsiä kuin sieniä joten seuraavana päivänä oli pakko poiketa torilta hakemaan kanttarelleja piirakkaa varten. Teen yleensä suolaisen piirakanpohjan luotto reseptillä niin kuin tässä herkullisessa tonnikalapiirakassa, mutta nyt ajattelin hieman muuttaa ohjetta ja kokeilla jotakin uutta – pakko sanoa että kyllä kannatti, sillä tässä on ihan törkeän hyvä kanttarellipiirakka ohje!

kanttarellipiirakka

KANTTARELLIPIIRAKKA

Pohja

3 dl vehnäjauhoja

150 g voita

2 rkl vettä

1 tl suolaa

Täyte

1 litra kanttarelleja

1 sipuli

1 rkl voita

1 prk (2,5dl) Valio ruokakerma kolme sipulia

2 kananmunaa

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

Valmista ensimmäisenä pohja sekoittamalla vehnäjauho ja suola keskenään. Sulata voi mikrossa ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele lopuksi vuoan pohjalle. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja paista pelkkää pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia.

kanttarellipiirakka

Puhdista ja pese kanttarellit sekä puolita isoimmat kahtia. Kuutioi sipuli pieneksi. Paista kanttarellit ja sienet voissa pannulla, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Levitä sipuli-kannarelli paistos tasaisesti pohjan päälle. Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet keskenään. Kaada seos vuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile!

Vinkki: Leikkaa piirakka paloihin vasta kun se on hyvin jäähtynyt, jotta pohja ei murene. Jos haluat piirakkaan vaihtelua ripottele pinnalle juustoraastetta tai sinihomejuusto murua.

LUE MYÖS ↓

VAUVAN JA TAAPERON SMOOTHIEKAKKU

PÄIVÄ MUN KANSSA – LAPSIPERHEEN ARKEA

PALJON RAHAA KULUU LAPSIPERHEESSÄ?

MITÄ OSTAN JA MITÄ EN KOSKAAN OSTA KAUPASTA

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *