Hae
Carita Pesonen

Päivä mun kanssa – lapsiperheen arkea

Luojan kiitos kaikki päivät eivät ole näin vauhdikkaita ja aamut eivät aina mene yhtä pipariksi kuin eilen. Ajattelin tämän päivä minun kanssa postauksen olevan hieman erilainen kuin mitä se lopulta on. Miten meidän keskiviikko päivä eteni ja miksi koko päivä tuntui menevän ihan pepulleen?

Mielestäni rauhallinen aamu on usein avain täydelliseen ja hyvin onistuneeseen päivään. Jos aamusta alkaen suunnitelmat menevät pieleen niin loppupäivä on yleensä katastrofi. Olen usein painottanut kuinka tärkeää rutiinit ovat lasten kanssa ja olen edelleen vahvasti samaa mieltä. Meidän päivä alkoi vauhdikkaasti sillä nukuttiin pommiin ja päivä lähti erilailla käyntiin.

päivä mun kanssa

Klo: 8.00-12.00

Normaalisti herätään viimeistään klo:8.00 ja luotin liian vahvasti siihen, että niin käy myös tänä aamuna. Tämän seurauksena en asettanut herätyskelloa herättämään. Takana oli levoton yö ja kukaan ei nukkunut kunnolla. Omat yöunet jäivät muutamaan tuntiin. Valvotun yön takia myös lapset nukkuivat poikkeuksellisen pitkään ja heräsimme kellon näyttäessä klo:9.50. Meidän pitäisi olla K:n 3-vuotis neuvolassa klo:10.30, joten nousimme sängystä sillä sekunnilla. Pikaiset aamutoimet, aamiainen ja nopeasti vaatteet päälle. Olimme jo autossa matkalla kohti neuvola ennen kuin ehdin itse vilkaista edes peiliin. Kaikesta ripeydestä huolimatta myöhästyimme muutaman minuutin sovitusta ajasta. Reilu tunnin mittaisen käynnin jälkeen suuntasimme suoraan takaisin kotiin.

Klo: 12.00-16.30

Kun pääsimme kotiin kävimme kaikki suoraan ruokapöydän ääreen lounaalle. Ruoan jälkeen lapset omiin sänkyihin päiväunille ja minä suuntasin keittiöön valmistaamaan isomman tytön lempiruokaa – makaronilaatikkoa. K nukahti päiväunille klo:13 jälkeen ja tiesin, että joutuisin herättämään hänet vajaa tunnin päästä, kun pitäisi olla taas menossa. Minulla on se periaate, että lapsia ei herätetä kesken unien, mutta olin sopinut kahvittelut hyvän ystäväni kanssa jo aiemmin joten nyt oli tehtävä poikkeus. A heräsi juuri sopivasti ja K herätettiin juuri ennen lähtöä. Myöhästyimme muutaman minuutin myös tästä tapamisesta. Reilu tunnin kahvittelujen jälkeen poikkesimme kotimatkalla kauppaan ostamaan K:lle välikausi kengät päiväkotiin.

Klo :16.30-20.00

Kotona syötiin päivän toinen lämmin ateria ja leikittiin lasten kanssa. Ennen iltapesuja vietimme hetken aikaa leffailtaa ja katsoimme Frozen elokuvaa popcornien kera. Elokuva oli hyvä hetki rauhoittua näin hektisen päivän jälkeen. Suihkun jälkeen iltapuurot ja lapset kävivät nukkumaan normaalin rytmin mukaisesti kellon ollessa kahdeksan.

klo: 20.00-00.00

Lasten nukhahdettua istuin lähemmäs pari tuntia sohvalla tekemättä mitään tai tuijotin telkkarista Love Islandia sekä Big Brotheria. Tämän jälkeen siivosin kodin, järjestelin olohuoneesta lelut ja pesin pyykkiä sekä tiskasin tuttipullot. Päätin mennä ajoissa nukkumaan, sillä olin todella väsynyt. Kuitenkin makoilin sängyssä ja  aika vierähti puhelimella. Kävin yöunille kellon lähestyessä puoli yksi.

Toivon että tämä päivä olisi ainut laatuaan ja tästä lähtien nukkuisimme yöt hyvin. Lasten kanssa ei kannata suunnitella päiville liian tiukkaa aikataulua – tämä jos mikä on asia jonka opin tänään.

LUE MYÖS ↓

PERHELOMA KREIKASSA

LASTEN PÄIVÄRYTMI

PALJON RAHAA KULUU LAPSIPERHEESSÄ?

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *