Hae
Carita Pesonen

Perheloma Kreikassa

Hei, terveisiä aurinkoisesta Kreikasta! Tuntuu että vasta lähdimme kotoa ajamaan yötä vasten lentokentälle lasten kanssa, mutta todellisuudessa viikon perheloma Rodoksella hujahti jo ja palattiin kotiin eilen. Miksi aina lomalla aika menee niin nopeasti ja viikko tuntuu todella lyhyeltä ajalta?

perheloma

Rodos oli meille ennestään tuttu, sillä olimme samassa lomakohteessa ja täysin samassa hotellissa tasan kaksi vuotta sitten. Silloin matkassa oli yksi pieni lapsi ja erona siihen heitä oli tällä matkalla kaksin kappalein. Matkustaminen lasten kanssa on raskasta, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoista. Pienillä asioilla matkustamisesta voi tehdä helpompaa. Tosin en tiedä onnistuuko kukaan viettämään uhmaikäisen lapsen kanssa viikkoa ulkomailla ilman yhtäkään itkupotkuraivaria, jos sinä pystyt niin vinkit jakoon!

Ravintolailloista ei oltaisi isomman kanssa selvitty mitenkään ilman iPadia ja lastenohjelmia. Malttamaton lapsi olisi jo kymmenet kerrat poistunut paikalta ilman tuota ihmeellistä keksintöä. Rattaissa istuminen ei ollut vaihtoehto, vaan lapsen täytyy saada istua pöydän ääressä muiden matkalaisten kanssa. Kun palattiin kotiin niin päätettiin suoraan viettää muutama kokonainen päivä ilman lastenohjelmia ja television katsomista. Lentokoneessa lelut, pienet naposteltavat ja rento fiilis takaavat onnistuneen lennon. Meillä sattui siitä hyvät aikataulut lentojen kanssa, että A nukkui suurimman osan ajasta meno- ja paluulennolla. K puolestaan katseli lastenohjelmia ja keskittyi Ryhmä Hau puuhakirjan tehtäviin.

perheloma

Rodos on loistava valinta pehelomalle lasten kanssa, mutta rattaiden kanssa liikkuminen on haastavaa. Epätasaiset tiet, korkeat kynnykset ja pienet jalkakäytävät asettavat omat haasteensa. Ravintolat ottivat lapset hyvin huomioon ja varmistivat jokaisen viihtyvän hyvin.

Sanotaan näin, että vaikka olimme lomalla niin lasten kanssa lomailu on aina erilaista. Seuraavan kerran miettisin ainakin kaksi kertaa lähdenkö pahimmassa mahdollisessa uhmaiässä olevan lapsen kanssa ulkomaanmatkalle. Tai seuraavalla kerralla en ainakaan lähde ilman miestä vaan lähdemme ihan koko perheen voimin. Tänään ollaan nukuttu pitkään, pesty monen monta koneellista pyykkiä ja siivottu koti. Eksyin myös selaamaan uusia lomakohteita, mutta toistaiseksi haaveillaan vain seuraavasta lomasta.

LUE MYÖS ↓

MITÄ PAKATA LASTEN KANSSA VIIKON LOMALLE?

LASTEN PÄIVÄRYTMI

MITÄ OSTAN JA MITÄ EN KOSKAAN OSTA KAUPASTA?

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *