Hae
Carita Pesonen

Tervetuloa arki

On vierähtänyt tovi siitä, kun viimeksi ehdin istua tietokoneen ääreen kirjoittamaa. Loppukesä ollaan painettu sata lasissa lomailtu, keikkailtu ja tehty töitä. Miehen kanssa moikataan iltaisin ja vaihdetaan lennosta lastenhoito vuoroja. Kuulostaa kiireiseltä, eikö? On ihana lomailla kesällä, mutta elämästä tekee niin paljon helpompaa tietyt arjen rutiinit. Päiväkotiin ja töihin paluu luo väistämättä tietynlaisen rytmin arkeen ja omalla tavallaan tykkään siitä säännöllisyydestä.

Ensimmäiset päiväkotipäivät kesän jälkeen vaativat totuttelua molemmilta niin lapselta kuin vanhemmilta. Jättäessäni lasta päiväkotiin purskahdin ensin päiväkodilla ja sitten vielä autossa itkuun. Viimeinen piste tunnevyörylle oli ruokapöydän ääressä istuvat lapset jotka vuorotellen varmistelivat, että hakeeko äiti tai isä heidät kotiin. K tosin jäi hyvillä mielin syömään aamupuuroa, vaikka aamulla kävimme pitkän keskustelun kuinka hän ei haluaisi mennä päiväkotiin. Vatsa oli kuulemma kipeä ja jännitti kuukauden loman jälkeen lähteä päiväkotiin. Tiedän että hän lopulta viihtyy päiväkodissa ja päivät sujuvat hyvin, mutta niin paljon mielummin viettäisin päivät yhdessä kotona, jos siihen olisi mahdollisuus.

Jokainen meidän perheessä on ollut väsynyt kesän jäljiltä ja vaatinut taas totuttelua arkeen. K viihtyy päiväkodissa, mutta näyttää väsymystä ja uhmaa kotona. Olen itse ollut niin loppu työpäivien jälkeen, että olen lasten nukahdettua vain maannut sohvalla tekemättä mitään ja nauttinut hiljaisuudesta. Ai että odotan innolla kun ensi viikolla otetaan taas pieni irtiotto arjesta ja lähdetään lasten kanssa lomailemaan Kreikkaan! Tiedättekö lomalla on parasta se ettei tarvitse tehdä kotitöitä, siivota kotia aamusta iltaan tai tehdä ruokaa, sillä joku muu hoitaa nämä asiat puolestasi. Aion todellakin ottaa kaiken irti tästä matkasta ja vasta matkan jälkeen heittäytyä virallisesti nauttimaan syksystä!

LUE MYÖS ↓

LASTEN PÄIVÄRYTMI

KUINKA PALJON RAHAA KULUU LAPSIPERHEESSÄ?

MILLAINEN ÄITI MINÄ OLEN?

VAUVOJEN VALMISRUOAT – HUONO VALINTA?

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *