Hae
Carita Pesonen

Lasten päivärytmi

On vierähtänyt useampi kuukausi siitä kun viimeksi kirjoitin lasten tai tarkemmin Adessan päivärytmistä. Tuo pieni neiti oli silloin juuri kuuden kuukauden ikäinen, kun julkaisin puolivuotiaan päivärytmi postauksen. Näiden kuukausien aikana pienestä ryömivästä vauvasta on kasvanut kävelemään opetteleva pieni tyttö (tuntuu hassulta puhua A:sta vielä vauvana). Maailmassa on niin paljon uutta ja ihmeellistä ettei tuota tyttöä pidä mikään enää paikoillaan. Olen jo aiemmin maininnut kuinka tärkeitä lapsille ovat rutiinit. Kun asiat toistuvat tietyllä kaavalla päivittäin, se tekee koko perheen elämästä helpompaa.

Mulla on huomenna ensimmäinen työpäivä pitkästä aikaa ja jännittää ihan todella paljon miten muu perhe pärjää kotona. Meidän perheessä mies on sitä mieltä, että aikataulut ja rutiinit on turhia jopa lasten kanssa. Itse olen asiasta ihan toista mieltä tai oikeestaan tiedän kuinka pepulleen asiat menee ja mikä huuto sekä kiukuttelu siitä seuraa, jos poiketaan paljon totutusta päivärytmistä.

lasten päivärytmi

Olen onnellinen kuinka hyvin olemme saaneet molempien tyttöjen päivärytmit sulautumaan yhteen. Varsinkin nyt heinäkuussa, kun ollaan lomailtu kaikki yhdessä niin arki on huomattavasti sujuvampaa. Päiväunet nukutaan lähes poikkeuksetta samaan aikaan (tai isompi lepäilee nukkumisen sijasta, mutta rauhoittuu kuitenkin hetkeksi omaan sänkyyn). Päivän ruokailut tapahtuvat ruokapöydän ääressä yhteisesti. iltapuuhat hoidetaan samaan aikaan sekä yöunille lapset nukahtavat hyvin tarkasti samaan aikaan.

Lasten päivärytmi

Klo: 7.30 Herätys. Toisinaan herätään lähempänä kahdeksaa, mutta tavallisesti lapset herättävät minuutilleen tähän aikaan joka aamu.

Klo: 8.00 Aamupuuro. 

Klo: 11.00 Lounas. Lounas syödään hitaasti ja tämän jälkeen aletaan valmistautua kaikessa rauhassa päiväunille.

Klo: 12.00 Päiväunet.

Klo: 15.00 Välipala. 

Klo:17.00 Päivällinen + yleensä Adessan toiset (lyhyet) päiväunet. Tässä välissä tehdään Kristellan kanssa jotain kivaa kahdestaan. Leikitään, pelataan tai keskustellaan sekä halitaan.

Klo: 19.30 Iltapuuro.

Klo: 20.00 Yöunille.  Lapset käyvät samaan aikaan yöunille ja lähes poikkeuksetta molemmat nukkuvat aamuun asti heräämättä kertaakaan. Korkeintaan isompi kömpii yöllä meidän sänkyyn ja jatkaa siellä unia aamuun asti.

Arki ja meidän lasten päivärytmi kuulostaa niin helpolta ja rutiininomaiselta, kun sen listaa tähän – sitä se toisinaan on. Aina tietysti kaikki ei mene niin kuin suunnittelee eikä orjallisesti elätä kellon mukaan vaan mennään niin kuin tuntuu hyvältä. Yleensä aamiaisen ja lounaan välissä aamupäivällä sekä välipalan jälkeen ulkoillaan, leikitään kotona tai lähdetään asioille. Olen niin tyytyväinen siitä kuinka ollaan saatu alle vuoden ikäinen ja melkein kolme vuotias elämään oikeastaan täysin samaa päivärytmiä. Ihan itsestään kaikki ei ole tapahtunut, mutta tässä lopputuloksessa ollaan (ainakin toistaiseksi).

Onko muilla ollut ajatuksena saada useampi lapsi samaan päivärytmiiin keskenään? Kuinka olet siinä onnistunut?

LUE MYÖS ↓

MILLAINEN ÄITI MINÄ OLEN?

KESÄN 2019 BUCKET LIST

TALOUDEN HALLINTA – MAKSA LASKUT AJOISSA?

MITÄ OSTAN JA MITÄ EN KOSKAAN OSTA KAUPASTA?

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM |  FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Kuulostaa hyvältä! Kuinka paljon ulkoilette?

    • carita kirjoitti:

      Ainakin kerran päivässä pyritään käymään leikkikentällä, puistossa tai ulkoillaan/leikitään omalla pihalla. 1-2 tuntia päivästä keskimäärin vietetään ulkona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *