Hae
Carita Pesonen

Millainen äiti minä olen?

Äitiys on maailman palkitsevin, mutta samalla myös vaikein tehtävä. Meitä äitejä on moneen junaan ja jokainen saa olla äiti omalla tavallaan. Aloin eräänä päivänä pohtia millainen äiti minä olen lapsilleni? Olenko tarpeeksi läsnä ja kannustanko heitä tarpeeksi? Tuon ajatuksen innoittamana ajattelin kirjoittaa tämän postauksen ja pohtia äitiyttä tarkemmin.

Kahden pienen tytön äitinä ne aamut ovat harvassa, kun saan nukkua pitkään. Jos on sellaisia hetkiä, että saan juoda kupillisen aamukahvia yksin omassa seurassa niin siitä pitää nauttia. Päivän ainoa hiljainen hetki on yleensä iltaisin/öisin, kun lapset nukkuvat. Päivisin kiljutaan, kinastellaan, huudetaan ja ollaan mustasukkaisia. Jos pikkusisko saa hetken äidin huomiosta niin se on isomman mielestä maailmanloppu. Toivoisin että lapset ymmärtäisivät ettei tarvitse olla mustasukkainen, sillä molempia rakastetaan ihan yhtä paljon, vaikka juuri sillä sekunnilla äiti ei ennätä kahteen paikkaan samaan aikaan.

Millainen äiti minä olen

En osannut ennen lasten syntymää edes kuvitella kuinka paljon huolta äitinä joutuu kantamaan. Äidin rooli on tärkeä ja vastuu on todella suuri. Toisinaan riittämättömyyden tunne on tuttua ja tuntuu että äidin täytyy vain kestää kaikki mitä eteen tulee. Yksinkertaisesti ne päivät kun touhutaan lasten kanssa kaikenlaista ovat niin raskaita, että nukahdan ennätysajassa sänkyyn. Kaikista parasta oli eilen illalla saada omalta lapselta halaus ja kuulla  sanat ”Äiti, rakastan sinua!”. Arvatkaa tuliko siinä muutama kyynel poskelle. Nämä ovat niitä hetkiä jotka muistaa ikuisesti ja tuntee onnistuneensa jossakin.

Millainen äiti minä olen?

Millainen äiti minä olen tai haluan olla lapsilleni? Haluan asettaa tietyt rajat, sillä mielestäni rajat ovat rakkautta ja osoittavat välittämistä. Olen tiukka siitä että lelut jaksetaan myös siivota jos ne sotketaan, hyvät käytöstavat tulee osata, ruokapöydässä käyttäydytään ja tietyistä rutiineista pidetään kiinni.  Käsienpesusta ei myöskään lipsuta. Kädet pestään aina vessassa käynnin jälkeen, ennen ruokailua, ulkoa tai kaupoista tullessa ja monen monta muuta kertaa päivässä. Jos jotain olen onnistunut Kristellalle opettamaan niin se on kiitos ja hyvä käsihygienia, haha! 😀

Meillä lapset saavat päättää monista asioista, mutta tietyissä asioissa vanhemmat sanovat sen viimeisen sanan ja tekevät lopullisen päätökset. Jos päätän jotain niin siinä päätöksessä pysytään. Oli lapsi sitten samaa meiltä tai ei niin vanhempien päätös pitää. Vaikka toisinaan pääsisi helpomalla jos lapselle antaisi periksi, mutta pidemmälle ajateltuna se ei kannata.

Olen äitinä hyvin herkkä ja näytän tunteeni helposti. Itkut itketään jos siltä tuntuu. Tunnen helposti huonoa omaatuntoa jos en ole koko ajan läsnä lasten kanssa tai mukana heidän leikeissään. Täytyy kuitenkin muistaa, että ensisijaisesti tulee olla lapsen vanhempi eikä kaveri. Aikuinen ihminen voi heittäytyä mukaan lapsen leikkeihin, mutta on tärkeä näyttää hyvää esimerkkiä ja käyttäytyä niin kuin aikuisen kuuluu.

Olen myös hyvin varovainen ja toisinaan (aina) ylihuolehtiva äitinä. Pelkään pahinta ja yritän suojella lapsia kaikilta kolhuilta, epäonnistumisilta ja vaaroilta. Kotona voin melko huoletta antaa lasten touhuta, mutta muualla heidän tulee olla ihan lähietäisyydellä – tarkkailevien silmien alla. Haluan olla lämmin, luotettava, rakastava äiti joka saa lapset tuntemaan olonsa turvalliseksi ollessaan kanssani. Haluan heidän muistavan kuinka vietimme aikaa ja teimme kaikkea kivaa yhdessä.

Haluan kannustaa lapsia ja rohkaista heitä luottamaan itseensä. Kehun kun siihen on aihetta ja silitän sekä hellin kun sitä tarvitaan. Lapset ovat aina tervetulleita syliin ja halauksia ei meidän perheessä säästellä.  Lapset ovat vain hetken pieniä ja pian sitä huomaa kuinka pienet sormet eivät enää ole sotkemassa joka paikkaa. Pienet varpaat eivät enää juokse ympäri taloa. Lapset eivät pyydä peittelemään, hipsuttamaan tai silittämään uneen. Tulee hetki kun on noloa kulkea käsi kädessä äidin kanssa. Joskus tulee myös se hetki, kun kaipaat kaikkea tätä pikkulapsi aikaa. Nautitaan näistä hetkistä nyt ennen kuin se aika on jo ohi.

Millainen äiti sinä olet?

LUE MYÖS ↓

KESÄN 2019 BUCKET LIST

TALOUDEN HALLINTA – MAKSA LASKUT AJOISSA!

EPÄSUOSITUT MIELIPITEENI

KUINKA PALJON RAHAA KULUU LAPSIPERHEESSÄ?

MITÄ OSTAN JA MITÄ EN KOSKAAN OSTA KAUPASTA?

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *