Hae
Carita Pesonen

Näin muokkaan kuvani – ennen ja jälkeen

Saan useasti viestejä ja kysymyksiä siitä millä ja miten muokkaan Instagram kuvani. Ajattelin tehdä aiheesta ihan erillisen postauksen. Sen sijaan että jatkuvasti vastailen viesteihin kyseisestä aiheesta niin valotan asiaa teille kaikille tarkemmin täällä blogin puolella. Monet bloggaajat ja sisällöntuottajat käyttävät paljon aikaa kuvien muokkaamiseen ja käsittelevät kuvat tietokoneella. Mun täytyy tunnustaa, että nautin paljon enemmän kuvaamisesta sekä kameran edessä olemisesta kuin kuvien muokkaamisesta. En kuitenkaan koskaan julkaise kuvaa jota ei olisi mitenkään käsitelty. Pyrin tekemään kuvien muokkaamisesta helppoa, nopeaa ja vaivatonta. Haluan myös pitää tietynlaisen fiiliksen sekä yhtäläisyyden kuvien välillä.

Täydellisen ja virheettömän Instagram feedin sijasta haluan, että jokaisessa kuvassa säilyy tietynlainen tunnelma. Käytän kuvissa paljon samoja säätöjä sekä muokkauksia, mutta tietyllä tavalla haluan säilyttää luonnollisuuden. En blurraa ihoa tai poista yksityiskohtia. En oikeastaan muuta kuvista muuta kuin säädä sävyjä mieleiseksi.

Muokkaan kaikki kuvani Adobe Lightroomilla. Kaikenlisäksi käsittelen kuvat vain ja ainoastaan mobiiliaplikaation avulla, sillä en laiskuuttani jaksa siirtää kuvia tietokoneelle. Lightroom on ilmainen app jonka voi ladata sekä Android että Applen puhelimelle. Kuvien muokkaus puhelimella on näppärää ja nopeaa joten se sopii minulle. En siis todellakaan ole mikään ammatilainen kuvien muokkaamisessa, mutta tiedän mikä miellyttää ainakin omaa silmää. Yhden kuvan muokkaamisen menee muutama minuutti ja tadaa kuva on valmis julkaistavaksi. Vielä entistä helpommaksi kuvan muokkauksen voi tehdä ostamalla valmiita presettejä, jotka sisältävät jo valmiiksi säädöt eikä niitä välttämättä tarvitse itse muutella.

Kuvien muokkaus – ennen ja jälkeen

Kuvia muokkaan mielestäni todella maltillisesti. Tykkään tietyllä tavalla luonnollisista kuvista ja haluan yleensä vain lisätä kuvaan kirkkautta, säädän värien sävyjä ja vähennän keltaisuutta.

Sisällä otetuissa kuvissa on poikkeuksetta liikaa lämpöä. Pyrin ottamaan suurimman osan kuvista ulkona sillä luonnonvalo on paras kuvausvalo. Kuitenkin suorassa auringonpaisteessa kuvat yleensä valottuvat liikaa, kontrastit ovat liian suuria ja kuvaa on vaikea käsitellä. Kaikista paras on ottaa kuvat puolipilvisenä päivänä – aina se ei kuitenkaan ole mahdollista.

kuvien muokkaus

Säädän kuvasta kirkkautta (exposure), kontrastia (contrast), valoja sekä varjoja (highlights & shadows). Toisinaan korostan tiettyjä värejä (color mix) ja esimerkiksi sinisen muutan usein turkoosimmaksi. Erityisesti taustalla näkyvää kirkasta punaista saatan häivyttää oranssiin suuntaan. Vähennän usein keltaisuutta sekä lämpöä ja lisään maltillisesti sinisyyttä (temp) näin saan kuvan hieman kylmemmän sävyiseksi. Lisään myös joihinkin kuviin hieman rakeisuutta ja terävyyttä (clarity & sharpening). Ihon sävyä muutan myös toisinaan kirkkaammaksi (color mix – valitse oranssi väri ja säädä luminance).

Kun saan hyvät säädöt kohdilleen tallennan ne valmiiksi presetiksi, jotta jokaiseen kuvaa ei tarvitse jatkossa lisätä kaikkia säätöjä vaan voi käyttää valmiita tallenttuja presettejä. Jos haluaa päästä vielä helpommalla niin näitä valmiita presettejä voi myös ostaa. Myös mulla on käytössä omien presettien lisäksi muutamat tilatut filtteripaketit.

LUE MYÖS ↓

PALJON RAHAA KULUU LAPSIPERHEESSÄ?

TOUKOKUUN JOLIE BOX

TEE ONNISTUNEITA KIRPPISLÖYTÖJÄ

TÄYDELLINEN KESÄIHO

MIKSI LAPSET KANNATTAA HANKKIA NUORENA

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *