Hae
Carita Pesonen

Tee onnistuneita kirppislöytöjä!

Kuten tiedätte rakastan kierrätystä ja ostan paljon erityisesti vaatteita kierrätettynä. Moni ihmettelee kuinka kirppareilta ei koskaan löydä mitään ja kuinka toiset onnistuvat tekemään upeita löytöjä. Ajattelin jakaa teille muutamia omia vinkkejä kuinka tehdä onnistuneita kirppislöytöjä. Minulta on niin moneen kertaan kysytty jonkin vaatteiden alkuperää ja lähes aina kyseiset vaatekappaleet ovat kierrätettyjä kirppislöytöjä. Jaan teille omat vinkkini kuinka teen hyviä löytöjä kirpputoreilta.

Ensinnäkin hyvien löytöjen tekemiseen tarvitaan säännöllisyyttä. Jos haluat tehdä hyviä löytöjä kannattaa kirppareilla kierrellä säännöllisesti. Itse käyn lähes poikkeuksetta vähintään pari kertaa viikossa kiertämässä omat suosikki kirpparit läpi. Fakta on se että jos lähdet etsimään kirpparilta jotain tiettyä niin harvoin juuri sillä kerralla oikea tuote osui kohdalle.

Mieti mitä olet valmis maksamaan. Täällä Kotkassa on se hyvä puoli esimerkiksi Helsingin kirpputoreihin verrattuna, että hinnat ovat usein pienemmät. Moni tajuaa kirpputorien idean ja ymmärtää sen ettei tuotteesta saa enää kirpparilla samaa hintaa takaisin. Ainahan sitä voi pyytää, mutta takuu varmasti saat kiikuttaa tuotteen takaisin kotiin. Eikö kirpputorien tarkoituksena ole päästä eroon itselleen turhasta tavarasta? Plussaa on se jos joku vielä maksaa siitä. Mietin aina tarkkaan jo ennen lopullista ostopäätöstä tuotteelle valmiiksi hinnan ja paljon olen itse valmis maksamaan siitä. Laadukkaista merkeistä ja desing tuotteista kannattaa olla valmis maksamaan hieman enemmän, jos saat sen huomattavasti edullisemmin kuin kaupasta. Puolestaan mistään perus  h&m vaatteista ei todellakaan kannata maksaa muutamaa euroa enempää, sillä näiden vaatteiden käyttöikä on yleensä lyhyt.

Kannattaa vilkaista Tarvittaessa pesulappuun ja ottaa perusteellisemmin selvää vaatteen materiaalista. Voit löytää todellisia helmiä, kun tutustut tuotteisiin paremmin. Kannattaa unohtaa suosiolla nyppääntyneet sekä aikansa eläneet trikoorytkyt ja suosia laadukkaista materiaaleista valmistettuja vaatteita jotka kestävät kierrätystä.

Jos löydät pöydästä jotakin mieleistä ja sopivan kokoista niin tutki koko pöytä huolella. Yleensä jos löydän yhden kivan vaatekappaleen tietystä pöydästä niin sieltä löytyy mahdollisesti toinen tai kolmaskin. En koskaan sovita kirpparilla vaatteita (silkkaa laiskuutta) vaan ostan sillä ajatuksella, että vaate joutaa eteenpäin kierrätykseen mikäli se ei ole sopiva.

Olen juuri eilen siivonnut meidän kotia ja pakannut sekä hinnoitellut meille ylimääräiset tavarat kirppikselle vietäväksi. Tuotteiden hinnoittelu on mielestäni helppoa, mutta kaikille se ei tunnu olevan. Käyn oikeastaan vain ja ainoastaan itsepalvelukirppareilla joten siellä on laidasta laitaan hinnoiteltua tavaraa. Toisinaan ihmetyttää kuinka kovilla hinnoilla ihmiset yrittävät myydä tavaroita ja kuinka huonokuntoisiin tavaroihin kirppareilla toisinaan voi törmätä. Kannattaa pitää silmät auki ja kierrellä kirppareilla säännöllisesti!

Mikä on sun mielipide kierrättämisestä ja kirpputoreista?

LUE MYÖS ↓

TÄYDELLINEN KESÄIHO

JÄÄNKÖ HOITOVAPAALLE? AIKA TEHDÄ PÄÄTÖKSIÄ..

ÄITI ON VÄHÄN VÄSYNYT…

PALJON RAHAA KULUU LAPSIPERHEESSÄ?

PERSOONALLISUUSTESTI – TÄSSÄ TULOS!

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *