Hae
Carita Pesonen

Jäänkö hoitovapaalle? Aika tehdä päätöksiä..

Tuntuu hurjalta kuinka nopeasti tämä vauva-aika on kulunut. Vasta äsken olin raskaana, kotiuduimme sairaalasta pienen nyytin kanssa ja eilen tämä pieni nyytti oppi konttaamaan. Siinä vaiheessa tunsin ensimmäistä kertaa, että meidän perheessä ei ole enää ihan pientä vauvaa. Tällä viikolla minulle iski myös ensimmäistä kertaa ajatus siitä todellisuudesta mitä on tulossa. Äitiysloma alkaa olla lopuillaan joten miten jatketaan tästä eteenpäin? Palaanko töihin? Meneekä Adessa päiväkotiin? Onko hoitovapaa vaihtoehto? Nyt on aika tehdä päätöksiä ja puhua niistä ääneen.

hoitovapaa

Olen aiemmin kirjoittanut aiheesta kuinka työelämään paluu ahdistaa ja mitä mieltä olen alle vuoden ikäisen lapsen viemisestä päiväkotiin. Ajatukseni eivät oikeastaan ole muuttuneet, mutta toisaalta odotan sitä hetkeä kun palaan takaisin kampaajan työn pariin. Suomessa meillä on siitä hyvä tilanne, että vanhemmilla on mahdollisuus ainakin toistaiseksi jäädä kotihoidon tuelle lapsen ollessa alle 3-vuotias. Haluan todellakin nauttia siitä pikkulapsiajasta, koska tiedän sen ajan koittavan, kun lapset eivät kaipaa enää niin paljon äidin seuraa kuin tällä hetkellä. Haluan nähdä kuinka he kasvavat ja kehittyvät. Jos palaan töihin tuntuu kuin jäisin kaikesta tästä paitsi. Pelkään ajatusta siitä, että nähtäisiin arkena lasten kanssa vain muutama tunti illalla ennen nukkumaan menoa – tiedän tämän olevan ihan sitä tavallista arkea, mutta tällaisen arjen aika ei ole vielä meidän perheessä.

Päätökseni on jäädä hoitovapaalle, mutta palaan myös osittain töihin. Järjestämme Adessan hoidon niin että käyn töissä silloin kun Kalle pystyy vapaapäiviltään olemaan hänen kanssa kotona. Kuulostaa juuri nyt siltä kaikkein parhaimmalta ratkaisulta ja tällä päätöksellä mennään ainakin toistaiseksi. Nyt ajatuksena olisi, että Adessa aloittaa päiväkodin aikaisintaan keväällä 2020. Emme ole tehneet vielä mitään ratkaisua päivähoidon suhteen (hakemus on vielä täyttämättä) ja aika näyttää mihin ratkaisuun päädytään. Uskon ja luulen kuitenkin, että asiat tulevat järjestymään juuri sillä parhaalla mahdollisella tavalla. Jään siis heinäkuusta hoitovapaalle mutta teen myös satunnaisia työpäiviä. Aika täydellinen combo, vai mitä?

Onko sinulla kokemusta hoitovapaasta vai palasitko heti takaisin työelämään kun mahdollista?

LUE MYÖS ↓

SISARUSRATTAAT – LIIKU LASTEN KANSSA VAIVATTOMASTI!

ÄITI ON VÄHÄN VÄSYNYT…

PALJON RAHAA KULUU LAPSIPERHEESSÄ?

PÄIVÄ MUN KANSSA

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *