Hae
Carita Pesonen

Äiti on vähän väsynyt…

Varmasti jokainen äiti tai ehkä jopa isä kokee jossakin vaiheessa vauva-aikana väsymystä. Se on ihan normaalia, mutta rajansa kaikella. Riittävä uni on tärkeä osa oman jaksamisen kannalta, mutta jos lapset eivät nuku niin eivät vanhemmatkaan voi nukkua. Vaikka meidän perheessä molemmat ovat nukkuneet hyvin ihan ensimmäisistä öistä alkaen niin täytyy muistaa, että pienen vauvan elämä on vaihtelevaa eikä koskaan tiedä mitä seuraava päivä tuo tullessaan. Vatsavaivat, puhkeavat hampaat, sairastelu ja moni muu asia saattavat vaikuttaa nukkumiseen tai toisin sanoen nukkumattomuuteen. Nyt on vaan pakko todeta ääneen ja myöntää, että tämä äiti on vähän väsynyt..

En liiemmin halua valittaa olostani tai myöntää olevani väsynyt, sillä aina on lapsia jotka nukkuvat vielä tätäkin huonommin, mutta ajattelin silti kirjoittaa aiheesta. Tiedän että moni vanhempi on väsynyt, mutta ei välttämättä halua puhua asiasta. Olen keskustellut aiheesta äitiystävien kanssa ja ollaan tultu siihen tulokseen, että väsymys kuuluu osaksi vauvavuotta tai se saattaa kuulua myös myöhemmässä vaiheessa taaperon vanhempien elämään.

Haluaisin edes joskus nukkua aamulla pitkään, mutta ei. Lapset kyllä huolehtivat siitä, että äiti ei nuku aamulla. Eihän äiti tarvitse unta, koska hän on ihminen joka jaksaa mitä vaan.. Haluaisin edes joskus päivällä ummistaa silmät ja torkahtaa, mutta sekään ei ole ollut viime aikoina mahdollista. On oikeastaan harvinaista jos molemmat lapset nukkuvat samaan aikaan tai ylipäätänsä nukkuvat päivällä. Kristella on sitä mieltä ettei hän tarvitse päiväunia, koska on iso tyttö, mutta käyttäytyminen kertoo ihan muuta. Adessalla puolestaan on ollut kauhea korvatulehdus kierre ja arvatkaa nukkuuko vauva tällaisessa tilanteessa – ei nuku ainakaan meidän vauva.

äiti on vähän väsynyt

Täytyy kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä tiedän tämän unettomuus vaiheen päättyvän ennen pitkään. Siihen asti kahvia kuluu päivässä useampi iso kupillinen, mutta onneksi rakastan kahvin juomista. Silmäpussit ja tummat silmänaluset ovat helposti peitettävissä ja lastenohjelmia voi hetkellisesti katsoa normaalia enemmän jotta saan edes sen Ryhmä Haun jakson verran aikaa hengähtää tai minun tapauksessani tehdä kotitöitä.

Vaikka olenkin väsynyt niin en koe äitiyden olevan ylitsepääsemättömän rankkaa. Vaikka äiti on vähän väsynyt niin vanhemman tehtävät odottavat eivätkä katoa mihinkään. Äitiys on samaan aikaan maailman ihanin, pelottavin ja paras asia. Monet (kaikki) asiat eletään tässä elämänvaiheessa lasten ehdoilla. Lasten ensimmäiset ikävuodet mennään tietoisesti vähemmillä unilla. Kun nämä tytöt on kasvatettu isoiksi niin sitten nukutaan univelat pois vai mitä?

Oletko sinä kokenut olevasi väsynyt vauvavuoden aikana tai jopa vielä taaperon vanhempana? 

LUE MYÖS ↓

MIKSI EN JULKAISE LASTEN KUVIA SOMESSA?

PALJON RAHAA KULUU LAPSIPERHEESSÄ?

MIKSI LAPSET KANNATTAA HANKKIA NUORENA?

PUOLIVUOTIAAN PÄIVÄRYTMI

KIPEÄ LAPSI KUULUU KOTIIN EI PÄIVÄKOTIIN

VAUVOJEN VALMISRUOAT – HUONO VALINTA?

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *