Hae
Carita Pesonen

Persoonallisuustesti – tässä tulos!

Törmäsin hetki sitten Even ja Monnan blogeissa todella mielenkiintoisiin postauksiin joiden aiheena oli persoonallisuustesti. Mielenkiinnosta ja uteliaisuudesta päädyin myös itse tekemään kyseisen testin. Persoonallisuustestin tulos oli alkuun hämmentävä, sillä testin mukaan olen konsuli. En ollut koskaan aiemmin edes kuullut kyseistä termiä.

Jos mun itseni täytyisi kuvailla omaa persoonallisuuttani niin kuvailisin sitä todennäköisesti näin ekstovertti mutta kuitenkin hieman introvertti, varovainen, suunnitteleva ja silti äkkipikainen liikkeissään. Määrätietoinen, realistinen ajattelija joka osaa  kuitenkin haaveilla. Olen ihminen joka rakastaa kuunnella läheisten huolia ja minua kiinnostaa läheisten ja perheenjäsenten hyvinvointi. Kannustan muita puhumaan asioista ja ei ole ollenkaan tapaistani jäädä hiljaiseksi, jos jokin asia painaa mieltä niin otan asian heti puheeksi.

persoonallisuustesti

Konsuli on hyvin yleinen persoonallisuustyyppi. Luin kyseisen persoonallisuustyypin kuvauksen ja pakko sanoa että kuulostaa todellakin tutulta.

Sisimmältään konsulit ovat sosiaalisia otuksia ja haluavat pysyä ajan tasalla siitä, mitä heidän ystävänsä tekevät.

Tämä lause kertoo omasta persoonallisuudestani paljon. Asetun mielelläni kuuntelijan rooliin ja pyrin auttamaan sekä tukemaan läheisiäni parhaalla mahdollisella tavalla. En oikeastaan välitä olla yksin ja tarvitsen viihtyäkseni ihmisiä ympärilleni.

Konsuleita huolettavat enemmänkin konkreettiset, käytännön asiat kuten oman sosiaalisen statuksen parantaminen ja muiden ihmisten tarkkailu. Ympärillä tapahtuvien asioiden seuraaminen on heille elintärkeää, mutta konsulit pyrkivät parhaansa mukaan käyttämään voimansa hyviin tarkoituksiin.

Suuremmassa porukassa asetun aina ensin sivustaseuraajan sekä kuuntelijan rooliin. Luon mielikuvan ihmisestä ja hetken päästä hyppään mukaan keskusteluun, jos se tuntuu itselleni luontevalta. Mua vähän naurattaa tuo oman sosiaalisen statuksen parantaminen ja pakko myöntää, että onhan sillä statuksella monesti liikaakin merkitystä sekä hyvällä että huonolla tavalla. Tietyllä tavalla sosiaalinen status määrittää kuinka paljon mielipiteellä sekä sanomisilla on väliä.

Konsuleiden herkkyys on heidän suurin haasteensa. Ihmiset tulevat aina olemaan erimieltä ja kritisoimaan, mikä voi tuntua pahalta, mutta kuuluu olennaisena osana elämään. Konsuleiden kannattaa tehdä sitä, missä he ovat parhaita: roolimallin ominaisuudessa, pitämässä huolta siitä, mihin heillä on valtuudet, ja nauttia siitä, että niinkin moni ihminen kunnioittaa heidän panostaan.

That’s me! Mä todellakin osaan olla herkkä ja vaikka en todellakaan välitä muiden ihmisten etenkään negatiivisista kommenteista niin arvostelu tuntuu silti pahalta. Toisinaan tuntuu, että järki ja tunteet riitelevät keskenään. Lähes yhtä pahalta tuntuu myöntää olevansa jossakin asiassa väärässä, vaikka tietäisin etten ole oikeassa.

Konsulit nauttivat kaikesta, missä voivat olla hyödyksi ja osallistua merkityksellisesti. Heidän on tärkeää saada tuntea itsensä arvostetuksi ja kunnioitetuksi. Tämä tulee erityisen hyvin esille kotioloissa, sillä konsulit ovat uskollisia ja omistautuneita kumppaneita ja vanhempia.

Todella mielenkiintoista ja lähes jokaiseen väittämään pystyn jollain tavalla samaistua. Myös sinä pääset tekemään testin täältä. Nämä testit ovat aina mielenkiintoisia ja olisi kiva kuulla mikä sinun persoonallisuustesti tuloksesi on.

LUE MYÖS ↓

MIKSI EN JULKAISE LASTEN KUVIA SOMESSA?

PALJON RAHAA KULUU LAPSIPERHEESSÄ?

VAUVOJEN VALMISRUOAT – HUONO VALINTA?

TYÖELÄMÄÄN PALUU AHDISTAA..

MIKSI LAPSET KANNATTAA HANKKIA NUORENA?

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

2 kommenttia

  1. S kirjoitti:

    Ihana yvette paita, osaatko sanoablöytyykö enää valikoimasta? 😮

    • carita kirjoitti:

      Voi kiitos! Mä tykkään kans kovasti tuosta paidasta. Tsekkasin ja löytyy näköjään Yveten sivuilta Outlet osiosta ja ihan kivassa alessa vielä! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *