Hae
Carita Pesonen

Paljon rahaa kuluu lapsiperheessä?

*Sisältää mainoslinkkejä

Raha on aihe joka aina kiinnostaa ja puhuttaa ihmisiä. Itse en koe rahasta puhumista mitenkään tabuna niin kuin monet muut suomalaiset. On tiettyjä asioita joista olen valmis säästämään, mutta on myös niitä asioita joista en tingi mistään hinnasta. Lapsiperheessä rahaa kuluu ihan eri tavalla kuin yhden tai kahden aikuisen kesken.

raha

Lasten vakuutuksen on asia josta en suostuisi ikinä säästämään. Miettikää että vakuutat auton ja asunnon, mutta se kaikista arvokkain asia jäisi vaakuuttamatta. Me käydään aina yksityisellä lääkäriasemalla, koska yksinkertaisesti palvelu on parempaa ja paljon nopeampaa ilman turhaa jonottamista lasten kanssa. Tunnetusti perheissä joissa on pieniä lapsia sairastellaan yleensä jonkin verran. Vakuutukset kahdelle lapselle maksavat lähemmäs 1000€ vuodessa, mutta lähes jokaisella vakuutuskaudella ne maksavat itsensä takaisin.

Ruoka on toinen asia josta en aio tinkiä. Minulle on jo kotona opetettu, että ruoasta ei tingitä. Meille syödään juuri sitä ruokaa mitä tekee mieli ja kaupassa en ajattele sitä kuinka paljon rahaa menee ruokaan. Meidän perheessä ruokaan menee kuukaudessa keskimäärin 800-1000€. Syödään sekä ulkona, että käydään lounaalla ja tehdään ihan tavallista kotiruokaa perheelle.

Lastenvaatteista en tingi. Ostan paljon käytettynä, mutta vielä enemmän uutena. Meidän tyttöjen vaatekaapit pursuavat vaatteita ja minulle on tärkeää, että saan pukea heidät tyylikkäästi. Tämän lisäksi esimerkiksi kunnon käytännöllisistä ulkoiluvaatteista ei tingitä. Eilen meille kotiutui tämä ehdottoman pakollinen kuraisiin ulkoleikkeihin parhaiten toimiva Lassien Suprafill haalari*. Koska meillä on neljä vuodenaikaa niin oikeanlaisia vaatteita on oltava niin syksyyn, talveen, kevääseen kuin kesään. Pitää olla goretexia, kunnon lämmin toppahaalari, fleecepuku, kuravaatteet, välikausihaalari, kumisaappaat.. Voisin jatkaa tätä listaa loputtomiin, mutta jokainen perheellinen tietää mistä on kyse. Lastenvaatteisiin voisi käyttää ihan tuhottoman paljon rahaa enkä uskalla edes miettiä kuinka paljon näihin kuluu kuukaudessa, mutta summa pyörii usein sadoissa euroissa.

haalari täältä*

Oma terveysvakuutus sekä koiran vakuutus. Lähes sama kuin lasten kohdalla. Terveys on asia josta ei kannata tinkiä. Vielä jokunen vuosi sitten minulla ei ollut minkäänlaista terveysvakuutusta itselleni, mutta nykyään en edes harkitsisi tämän vakuutuksen irtisanomista.

Puolestaan omista vaatteista voin tinkiä. Mulla on kaapit täynnä vaatteita enkä välttämättä tarvitse uusia. Ostan nykyään todella vähän vaatetta uutena. Kun viettää päivät kotona äitiyslomalla on aikaa kierrellä kirpputoreja ja tehdä hyviä löytöjä.

LUE MYÖS ↓

VAUVOJEN VALMISRUOAT – HUONO VALINTA?

PUOLIVUOTIAAN PÄIVÄRYTMI

EPÄSUOSITUT MIELIPITEENI

PÄIVÄ MUN KANSSA

INSTAGRAMIN OSTETUT SEURAAJAT – MIKÄ ON SUOSION HINTA?

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *