Hae
Carita Pesonen

Vauvojen valmisruoat – huono valinta?

Kun ajatellaan vauvoille suunniteltuja elintarvikkeita niin ensimmäisenä mieleen tulee hyvistä sekä laadukkaista raaka-aineista valmistettu terveellinen purkin sisältö. Vauvojen valmisruoat eivät kuitenkaan aina ole tätä. Todellisuudessa vauvoille suunnatut marjasoseet sisältävät vain hyppysellisen marjoja, sillä suurin osa soseista koostuu omenasta, päärynästä tai vedestä! Näihin marja- sekä hedelmäsoseisiin lisätään myös toisinaan sokeria. Kuuluuko lisätty sokeri pienen vauvan ruokavalioon – ei todellakaan!

vauvojen valmisruoat

Kristellan kanssa en alkuun kiinnittänyt ollenkaan huomiota vauvojen valmisruokien sisältöön. Luotin sokeasti siihen, että nämä ovat hyvä ja terveellinen valinta vauvalle. Jossain vaiheessa erehdyin tarkastelemaan sisältöä ja tarkempia tuotetietoja. Meinasin kauhistua kun tajusin, että hedelmäsoseeseen oli lisätty vielä sokeria. Marjat ja hedelmät ovat muutenkin niin makeita, että mihin sitä sokeria oikein tarvitaan? Tästä lähtien tarkastelen huolella purkkien sisällön ennen kuin ne päätyvät meidän ostoskoriin. Tiesitkö että jopa mango tai päärynäsose saattaa sisältää vain 50 % hedelmää?

Enkä todellakaan tarkoita sitä että kaikki vauvojen valmisruoat olisivat pahasta vaan päinvastoin. Suurinosa sisältää tarkkaan valittuja raaka-aineita ja ovat turvallinen sekä terveellinen valinta. Kannattaa vain oikeasti vertailla purkkien sisältöjä. Saatat yllättyä itsekin.. On ihan turhaa kokea huonoa omaatuntoa tai häpeää seikkaillessaan vauvojen valmisruoka osastolla. Meidän ostoskorista löytyy poikkeuksetta joka kauppareissulla laadukkaita vauvojen valmisruokia, 100% hedelmä- tai marjasoseita, luomua ja jos mahdollista niin kotimaista.

vauvojen valmisruoat

Kotitekoinen ruoka olisi varmasti monen mielestä se parempi valinta kaikin puolin, mutta nyt olen sitä mieltä, että säästän kaiken sen ajan joka menisi soseiden valmistamiseen ja vietän mielummin tuon kyseisen ajan lasten kanssa. Jaksoin ensimmäiset kaksi viikkoa valmistaa soseet Adessalle itse, mutta meidän perheessä paras ratkaisu on käyttää suurimmaksi osaksi valmiita ruokia. Matkoja ajatellen nämä ovat myös helppo sekä vaivaton ratkaisu. Ulkomaanmatkalle tuntuu turvalliselta pakata mukaan vauvalle jo ennestään tuttuja ruokia, jotka varmasti maistuvat. Itseasiassa Kristella ei edes syönyt minun valmistamiani soseita vauva-aikana vaan kelpuutti aioastaan vauvojen valmisruoat.

LUE MYÖS ↓

PUOLIVUOTIAAN PÄIVÄRYTMI

KUINKA VAUVAPERHEESSÄ NUKUTAAN?

EPÄSUOSITUT MIELILPITEENI

MIKSI LAPSET KANNATTAA HANKKIA NUORENA

TYÖELÄMÄÄN PALUU AHDISTAA..

KIPEÄ LAPSI KUULUU KOTIIN EI PÄIVÄKOTIIN

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *