Hae
Carita Pesonen

Parhaat vinkit flunssan hoitoon!

Tämän talven aikana on kokeiltu jos jonkinlaisia poppakonsteja flunssan karkoittamiseen. En uskalla enää ääneen mainita, että olo alkaa olla parempi, koska muuten kaikki tuntuu taas kostautuvan ja seuraavana aamuna joku meidän perheestä herää kipeänä. Heräsin tänään(kin) aamulla siihen oloon, kun kurkussa tuntuu olevan kaktus, ääni on kadoksissa, päätä särkee ja vähän joka paikkaa kolottaa. Eikö tämä hitsin sairastelu jo riittäisi? Ajattelin koota tähän kaikki parhaat vinkit flunssan hoitoon ja toivon että edes sinä säästyt näiden vinkkien avulla tältä sairastelulta.

flunssan hoitoon

vINKIT FLUNSSAN HOITOON

Inkivääri ja sitruuna. Yhdessä näistä kahdesta syntyy täydellinen supershotti!  Sitruuna sisältää runsaasti c-vitamiini ja inkiväärin uskotaan olevan luonnonmukainen lääke funssan hoitoon.

Hunaja. Tämän vinkataan toimivan ainakin yskän hoidossa ja uskotaan jopa ennaltaehkäisevän flunssaa. Itse käytän hunajaa 1 rkl kuumaan tee kuppiin sekoitettuna flunssan hoidossa.

Sinkki. On todistettu, että sinkki lyhentää flunssan kestoa sekä lievittää oireita. Nykyään apteekeissa on saatavana sinkki suihkeita, jotka on tarkoitettu erityisesti flunssan hoitoon.

Villasukat jalkaan ja riittävästi lepoa. Lämpimät jalat ja lepo on yksi parhaista ”lääkkeistä” flunssan hoitoon. On ihan jees käpertyä luvan kanssa sohvalle tuijottamaan Netflixiä tai ottaa pienet päiväunet.

Kuuma juoma. Kuuma tee yhdessä hunajan kanssa helpottaa kurkkukipua ja tekee olosta ainakin hetkellisesti paremman.

Valkosipuli. Me ollaan lisätty raakaa valkosipulia viime aikoina varmaan jokaiseen ruokaan. Valkosipulin uskotaan toimivan luonnonmukaisena antibioottina flunssan hoidossa.

Kurkumalatte. Helppo  valmistaa kotitekoisesti ja tähän löytyy paljon erilaisia ohjeita netistä. Yksinkertaisuudessaan kyseessä on kuumajuoma joka sisältää sellaisia pöpöjen karkoittajia kuin kurkuma, hunaja, inkivääri…

Nenäkannu. Ei ehkä miellyttävin käyttää, mutta tällä on helppo puhdistaa epämiellyttävä olo nenästä sekä poskionteloista.

Juo riittävästi vettä. Elimistö tarvitsee nesteitä ja erityisesti veden juominen kipeänä (sekä muutenkin) on tärkeää.

LUE MYÖS ↓

PUOLIVUOTIAAN PÄIVÄRYTMI

KUINKA VAUVAPERHEESSÄ NUKUTAAN?

KIPEÄ LAPSI KUULUU KOTIIN EI PÄIVÄKOTIIN

EPÄSUOSITUT MIELIPITEENI

INSTAGRMIN OSTETUT SEURAAJAT – MIKÄ ON SUOSION HINTA?

PÄIVÄ MUN KANSSA

MIKSI LAPSET KANNATTAA HANKKIA NUORENA?

LAPSEN ROKOTTAMINEN JA ROKOTTAMATTA JÄTTÄMINEN

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *