Hae
Carita Pesonen

Puolivuotiaan päivärytmi

En voi uskoa, että Adessa täyttää pian puolivuotta! Siis miten ihmeen nopeasti nämä kuukaudet ovat kuluneet. Moni varmasti tietää, että vauvat tarvitsevat tiettyjä rutiineja sekä rytmejä elämäänsä. Rytmittäminen helpottaa kaikkien elämää perheessä. Havahduin eräänä päivänä siihen ajatukseen kuinka samalla kaavalla jokainen päivä menee meidän perheessä. Puolivuotiaan päivärytmi on poikkeuksetta samanlainen. En koskaan kummankaan lapsen kohdalla ole kuitenkaan tuijottanut kelloa tai noudattanut minuutilleen tiettyä päivärytmiä. Toisinaan saatamme olla muilla asioilla juuri päiväuniaikaan, joten unet saattavat siirtyä myöhemmäksi eikä se vaikuta meidän lasten elämään sen kummemmin.

puolivuotiaan päivärytmi

Puolenvuoden ikäisen vauvan kanssa huomaan, että meille on kehittynyt melko tarkka päivärytmi. Herätys, ateriat sekä päiväunet osuvat yleensä noin samoihin aikoihin joka päivä. Vaikka en sen tarkemmin seuraisi kelloa tai yritä noudattaa minuuttiaikataulua. Tässä lähes päivittäin toistuva puolivuotiaan päivärytmi.

puolivuotiaan Päivärytmi

 

Klo: 9.00 Herätys. Adessa heräilee viimeistään näihin aikoihin. On kiva että saamme Kristellan kanssa ennen A:n heräämistä hetken touhuta kahdestaan. Syömme aamiaisen sekä katselemme lastenohjelmia kaikessa rauhassa.

Klo: 9.30 Aamupuuro. 

Klo: 12.00 Lounas + päiväunet. Päiväunien kesto vaihtelee 2-4 tunnin välillä.

Klo: 16.00 Päivällinen.

Klo: 17.00 Toiset (lyhyet) päiväunet. Näiden unien kesto vaihtelee noin 30-60 minuutin välillä. Käymme yleensä näihin aikoihin perheen kanssa kaupassa, joten Adessa ottaa pienet torkut turvakaukalossa.

klo:  19.45 Iltapuuro.

Klo: 20.30 yöunille.

puolivuotiaan päivärytmi

Melko simppeliä, eikö? Tarkoituksena olisi vielä mahduttaa välipala päivään. Hedelmät ja marjat maistuvat vielä niin huonosti, että olen suosiolla jättänyt välipalan toistaiseksi pois päivärytmistä. Öisin herätään toisinaan, mutta lähes poikkeuksetta niin Adessa kuin Kristella nukkuvat yöt heräämättä. Mikä parasta molemmat lapset nukkuvat yleensä päiväunet samoihin aikoihin ja käyvät yöunille samaan aikaan. Meidän 2,5 vuotiaan sekä puolivuotiaan päivärytmi on siis melko sama. Tosin Kristellan päiväunet ovat lyhyemmät tai jäävät kokonaan välistä, mutta on ihanaa kun koko perhe on samaan aikaan ruokapöydän ääressä syömässä. Pienillä asioilla on iso merkitys!

Vietetäänkö teillä muuten vauvan puolivuotis syntymäpäiviä?

LUE MYÖS ↓

EPÄSUOSITUT MIELIPITEENI

KUINKA VAUVAPERHEESSÄ NUKUTAAN?

PÄIVÄ MUN KANSSA

KIPEÄ LAPSI KUULUU KOTIIN EI PÄIVÄKOTIIN

INSTAGRAMIN OSTETUT SEURAAJAT – MIKÄ ON SUOSION HINTA?

LAPSEN ROKOTTAMINEN JA ROKOTTAMATTA JÄTTÄMINEN

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

 

 

2 kommenttia

  1. Anna kirjoitti:

    Kuulostaa ihanan selkeältä, tuota odotellessa oman pari kuukautisen kanssa. Imetätkö ja jos kyllä, niin miten se sopii päivän aikatauluihin? Nukkuuko Adessa yöt heräämättä?

    • carita kirjoitti:

      Kieltämättä tämä päivärytmi on tosi selkeä ja hyvin toimiva ainakin meillä! Meidän imetystaival alkaa olla lopuillaan.. Imetän tällä hetkellä enää ainoastaan iltaisin ja aamuisin. Päivisin Adessa ei malta keskittyä olemaan rinnalla joka on johtanut meidän nyt tähän tilanteeseen. Yöt nukkuu yleensä heräämättä, mutta nyt taitaa olla taas jotkut 6 kuukauden hulinat. Takana on muutama yö kun ollaan herätty monen monta kertaa.. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *