Hae
Carita Pesonen

Kipeä lapsi kuuluu kotiin ei päiväkotiin

Tuntuu olevan oikea ihme jos lapsiperheissä vältytään tällä hetkellä sairastamiselta. Päiväkodeissa pyörii vatsatautia, kuumetta ja kihomatoja (yök, tämä sana saa minut ihan kananlihalle). Ne jotka tuntevat minut yhtään paremmin tietävät, kuinka hysteerinen olen hygienian suhteen. Kun joku perheestämme on kipeänä niin putsaan, puunaan ja desinfioin kodin jokaisen pinnan, jotta taudit eivät leviäisi koko perheeseen. Päiväkodissa on niin hyvät kuin huonot puolensa. Yhtenä huonona puolena mainittakoon taudit, jotka leviävät lasten keskuudessa todella helposti. Erityisesti pienten lasten puolella kaikki taudit leviävät lapsesta toiseen, koska sormet käyvät suussa, leluja saatetaan laittaa suuhun ja käsien pesua ei välttämättä tehdä niin huolellisesti kuin pitäisi. Tämän vuoksi on tärkeää, että sairaat lapset pidetään kotona, kunnes tauti on kokonaan poissa.

Jotkut vanhemmat saattavat ajatella etteivät voi missään nimessä olla töistä pois lasten sairastaessa.  Olen sitä mieltä, että tällaista asiaa ei edes tarvitsisi miettiä. Lasten terveys on miljoona kertaa tärkeämpi asia kuin töihin meneminen. Kenen ura kaatuu, jos töiden sijasta viettää muutaman päivän kotona kipeän lapsen kanssa – ei kenenkään. Kipeä lapsi tarvitsee vanhempien läheisyyttä, rakkautta ja huolenpitoa. Kipeän lapsen vieminen päiväkotiin, julkisille leikkipaikoille tai kauppaan ei ole millään perusteilla järkevää. Ihan ensinnäkin jälkitaudit voivat olla vaarallisia ja pitkittävät toipumista entisestään. Toisekseen pöpöt vain leviävät ja juuri näin taudit leviävät ihmisestä toiseen.

kipeä lapsi

Olimme yllättävän pitkään säästyneet sairastamiselta, mutta viime päivät ovat kuluneet enemmän tai vähemmän sairastellessa. Olemme käpertyneet sohvan nurkaan peiton sekä tyynyn kanssa ja katsoneet niin monta Disneyn prinsessa elokuvaa, että elän jo jossain prinsessa kuplassa. Yöt nukutaan lapsi kainalossa toivoen, että itsekin saisi edes hetken unen päästä kiinni. Eilen aamulla kaikki alkoi paremmin ja vietettiin ensimmäistä täysin kuumeetonta päivää. Itsehän olen sitä mieltä, että sairastelun jälkeen vietetään ainakin yksi (mielellään kaksi) täysin kuumeetonta päivää kotona ennen kuin lapsi viedään päiväkotiin.

Pidetäänkö teillä kuumeeton päivä ennen kuin lapsi viedään taas päiväkotiin?

LUE MYÖS ↓

MITEN PUKEA VAUVA TALVELLA?

INSTAGRAMIN OSTETUT SEURAAJAT – MIKÄ ON SUOSION HINTA?

TYÖELÄMÄÄN PALUU AHDISTAA..

LAPSEN ROKOTTAMINEN JA ROKOTTAMATTA JÄTTÄMINEN

MIKSI LAPSET KANNATTAA HANKKIA NUORENA?

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *