Hae
Carita Pesonen

Instagramin ostetut seuraajat – mikä on suosion hinta?

Olen jo useamman kerran aikonut kirjoittaa tästä aiheesta. Nyt on aika tarttua tähän valitettavan yleiseen ja inhottavaan ilmiöön, joka on puhuttanut viime aikoina useissa blogeissa ja somessa. Nimittäin aiheena on Instagramin ostetut seuraajat. Ajattelin kirjoittaa oman näkemykseni, koska suoraan sanottuna ihan pelottaa ajatus kuinka jotkut ovat valmiita kaikin keinoin kasvattamaan omaa Instagram suosiotaan. Ymmärrän että siinä on etunsa ja näyttäähän se hyvältä jos tilillä on satojen seuraajien sijasta tuhansia tai parhaimmillaan kymmeniä tuhansia seuraajia. Tuntuu huolestuttavalta kuinka Instgram seuraajien lukumäärä voi merkitä niin paljon. Toivon, että jokainen kuka on edes harkinnut tai pahimmissa tapauksessa sortunut ostamaan itselleen seuraajia katuu tätä ja syvästi. Seuraajien ostaminen on silkkaa vääryyttä ja julmaa huijausta, kun asiaa ajatellaan pidemmälle.

ostetut seuraajat

Instagram on tänä päivänä jopa työväline ja elinkeino. Yritykset ymmärtävät kuinka arvokasta mainonta sosiaalisessa mediassa on ja haluavat yrityksilleen näkyvyyttä somevaikuttajien kautta. Aina seuraajien lukumäärät eivät kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä kenen tahansa on helppo kasvattaa omaa tiliään ostetuilla seuraajilla. Kuvitelkaa että ihan oikeasti jossain on olemassa tällainen työpaja jossa luodaan some profiileja joilla sitten seurataan ja klikkaillaan tykkäyksiä rahasta. Huh mihin tää maailma on menossa.. Yleensä tällaiset huijaamalla kasvatetut tilit erottuvat kuitenkin helposti. Siinä vaiheessa, kun Instagram tili kasvaa yhdessä yössä tuhansia seuraajia niin yleensä kyseessä on ostetut seuraajat.

Instagramin ostetut seuraajat

Myös minä olen saanut sähköpostiin jatkuvasti viestejä (viimeksi eilen) joissa vinkataan näistä ostetuista seuraajista ja kuinka Instagram tiliä onnistuu kasvattamaan maksamalla muutamia euroja. Itseasiassa on myös mahdollista ostaa tykkäyksiä sekä kommentteja. Minun selkeä mielipiteeni tähän asiaan on – ei kiitos! Ostetuilla seuraajilla huijataan itseä sekä mahdollisia yhteistyökumppaneita. Millainen ihminen voi syyllistyä tällaiseen petokseen? Ajatella millaista huijausta on esimerkiksi tehdä yhteistyötä pienen Suomalaisen yrityksen kanssa jos tilin seuraajat ovat ties mistä ulkomailta.

Onneksi tänä päivänä ainakin suurin osa yhteistöitä tekevistä yrityksistä ovat tietoisia siitä ettei ainoastaan seuraaja määriä kannata tuijottaa sokeasti. Seuraajien määrällä ei käytännössä ole yksistään mitää merkitystä, sillä säännöllisesti päivittyvän profiilin kattavuus on usein moninkertainen seuraajien määrään nähden ja ihmiset jotka eivät kuitenkaan klikkaa seuraa painiketta vierailevat profiilissa ja katsovat stooreja. Instagramissa käyttäjän on mahdollista luoda ns. yritysprofiili, jotta käviätietojen ja päivitysten kattavuutta on helppo seurata. Täältä selviää myös seuraajien ikä, sijainti ja sukupuoli. Yhteistyötä tehdessä on tärkeää, että kohderyhmä on juuri oikea. Ilman oikeaa kohderyhmää yhteistyöstä ei hyödy kukaan.

Haluan tehdä somessa sisältöä joka oikeasti kiinnostaa omia seuraajiani. Menettäisin yöuneni jos olisin koskaan edes harkinnut ostavani seuraajia Instagramiin. Muistakaa että Instagramissa on tärkeää kommentoida ja tykätä julkaisuista. Aito vuorovaikutus ja reagoiminen muiden julaisuihin kannattaa ja lisää myös omaa näkyvyyttä. Usein tulee vain nopeasti selattua Instagram läpi ja kommentointi unohtuu. Tiesitkö että profiilit joita kommentoit tai tykkäilet nousevat ensimmäisenä esiin Instagramin avatessasi? Jos et reagoi seuraamiesi ihmisten julkaisuihin mitenkään niin uusimmat julkaisut jäävät helposti huomaamatta, sillä Instagram ei nosta niitä esille. Kannustan jokaista rohkeasti tykkäämään ja kommentoimaan Instagramissa mielenkiintoisia julkaisuja – se oikeasti kannattaa!

LUE MYÖS ↓

TYÖELÄMÄÄN PALUU AHDISTAA..

MIKSI LAPSET KANNATTAA HANKKIA NUORENA?

LAPSEN ROKOTTAMINEN JA ROKOTTAMATTA JÄTTÄMINEN

KUINKA VAUVAPERHEESSÄ NUKUTAAN?

KUINKA LÖYTÄÄ ÄITIKAVEREITA?

NÄIN VALEHTELEN SOMESSA..

SEURAATKO JO? ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *