Hae
Carita Pesonen

Parasta talvessa..

Vielä muutama vuosi sitten olin sitä mieltä, että voisin elää ilman lunta, pakkasta ja talvea. Olen aiemmin saattanutkin mainita olevani enemmän kesäihminen, mutta vuosien mittaan olen oppinut aina enemmän pitämään talvesta. Oikeastaan olen enemmän kuin tyytyväinen jokaiseen neljään vuodenaikaan, sillä jokaisessa on ne hyvät puolensa.

parasta talvessa

Parasta talvessa on…

Villapaidat. Ai että on ihana pukea lämmin villapaita ylle ja pukeutua lämpimästi. Voisin käyttää vain ja ainoastaan neuleita sekä villapaitoja koko talven. Tästä johtuu varmasti myös se, että vaatekaappi pursuaa erilaisia neuleita ja villapaitoja.

Pulkkamäki. Mikä olisi hauskempaa kuin viettää päivää pulkkamäessä perheen kesken. Voi sitä iloa ja riemua kun saa kiivetä mäen ylös ja laskea sen vauhdikkaasti alas pulkalla. Joka kerta lapsen suusta kuuluu tietysti sama kommentti ”lisää”.

Pakkanen. Tällä tarkoitan enemmänkin pikku pakkasta. Muutama aste pakkasta ja ihanan raikas talvi sää kruunaa ulkoilun. Nämä viime päivien -20 asteen pakkaslukemat ovat kieltämättä jo hiponeet vähän liian korkeita lukemia ja ovat rajoittaneet ainakin meidän perheessä ulkoilua..

Lumi. Yleisesti lapset rakastavat leikkiä lumessa ja ainakin Kristellan mielestä lumessa leikkiminen on joka päivä yhtä ihmeellistä ja hauskaa. Tosin näin äidinkin näkökulmasta on mukavampi seurata lapsen lumileikkejä kuin loputonta ”sotkemista” kuralätäköissä ja loskassa. Olen myös itse joka kerta yhtä innoissani kuin lapseni lumiukon tekemisestä. Onneksi nyt ollaan saatu nauttia ihanasta lumisesta talvesta – kunnon talvi ei ole aina itsestäänselvyys.

Villasukat. Kotona käytän aina talviaikana villasukkia. Vaikka meillä on muuten sopivan lämmintä niin varpaat palelevat siitä huolimatta aina! On ihana pukea lämpimät ja pehmeät villasukat jalkaan ja käpertyä iltaisin sohvan nurkkaan.

Hiihto. Tähän korjattakoon sen verran, että en ole itse hiihtänyt sitten ala-asteen. Mutta Kristella on niin innoissaan kun hän sai tänä talvena ensimmäistä kertaa sukset jalkaan ja pääsi opettelemaan hiihtoa. En voi kuin olla tyytyväinen, että saan seurata vierestä lapsen iloa hiihtoon ja kenties tuo innostus tarttuu vielä minuunkin.

Luistelu. Vielä listaan yksi talviurheilulaji jota voi harrastaa koko perheen voimin. Villasukat lämmittämään varpaita, luistimet jalkaan ja jäälle nauttimaan kauniista talvipäivästä.

LUE MYÖS ↓

LASTEN KANSSA MATKALLE

KUINKA LÖYTÄÄ ÄITIKAVEREITA?

KUINKA VAUVAPERHEESSÄ NUKUTAAN?

NÄIN VALEHTELEN SOMESSA..

SEURAA ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *