Hae
Carita Pesonen

Lapsen rokottaminen ja rokottamatta jättäminen

Nyt päästään aiheeseen joka herättää erilaisia tunteita jokaisessa vanhemmassa. Suurin osa luojan kiitos rokottaa lapsensa rokotusohjelman mukaisesti, mutta sitten on vanhempia jotka jättävät lapsensa tietoisesti rokottamatta. Ajattelin kirjoittaa aiheesta kun törmäsin ylen uutiseen siitä kuinka Suomessa on todettu tuhkarokko tapaus ja vielä täällä Kotkassa. Eivätkö vanhemmat oikeasti ajattele millaiset seuraukset on, jos jättää pienen lapsen rokottamatta?

lapsen rokottaminen

Maailmassa on vaikka millaisia tauteja joihin ei ole olemassa toimivia rokoteita eikä lääkkeitä. Sitten on näitä tauteja jotka ollaan saatu jo lähes häviämään kokonaan ja tauteja joiden leviäminen pystytään estämään rokotteilla. Ajatelkaa kuinka hyvä ja vielä ilmainen rokotusohjelma meillä on täällä Suomessa! Rokotuksilla pyritään estämään vakavien tautien leviäminen eikä niitä huvikseen tyrkytetä jokaiselle. Lapsen rokottaminen rokotusohjelman mukaisesti on tärkeää. Mikä olisi tarpeeksi hyvä syy jättää lapsi suojaamatta vakavilta taudeilta? Lapsen rokottamatta jättäminen ei ainoastaan vaikuta siihen omaan lapseen vaan hän voi sairastuessaan levittää tautia muihin. Minä itse olen henkilökohtaisesti sitä mieltä että lapsen terveyden laiminlyöminen ja rokottamatta jättäminen on todella vastuutonta ja saisi olla rangaistava teko. Pahimmassa tapauksessa taudit voivat johtaa kuolemaan, joten miksi ottaa se riski?

Minulla ei ainakaan koskaan kävisi mielessä jättää lapsiani rokottamatta. Päinvastoin lapsen rokottaminen on mielestäni vastuullista ja tärkeää. En pystyisi elämään itseni kanssa jos omaa typeryyttäni jättäisin heidät rokottamatta ja he sairastuisivat vakavasti tai tartuttaisivat muita lapsia esimerkiksi päiväkodissa. Olisi hyvä muistuttaa kuinka tärkeää meille monelle on terveys ja minä ainakin vanhempana asetan lasteni terveyden kaikkein tärkeimmäksi asiaksi elämässäni. Jo raskausajasta lähtien olen vain ja ainoastaan toivonut, että lapseni saisivat olla terveitä. Jos mitenkään vain voin niin teen kaikkeni jotta he myös pysyvät terveinä ja välttävät vakavat sairaudet joilta pystytään rokotteilla suojautumaan.

Te jotka ette rokota lapsianne asetatte myös muut varaan. Jos jätät lapsen rokottamatta niin kai tiedostat, että se päätös voi vaikuttaa myös perheen ulkopuolisiin ihmisiin. Pieni lapsi joka ei vielä voi saada esimerkiksi tuhkarokko rokotetta voi saada tartunnan ja pahimmillaan menehtyä siihen. Jos et rokota lapsiasi niin älä ainakaan siinä tapauksessa tietoisesti matkusta ulkomaille ja vielä sellaiseen maahan jossa on korkeampi riski sairastua tuhkarokkoon.

Oma kantani asiaan tuli varmasti selväksi tämän tekstin myötä. Toivon että jokainen vanhempi vakavissaan pohtisi ja punnitsisi mielessään kaikki seuraukset joita rokottamattomuudesta voi seurata.

LUE MYÖS ↓

KUINKA LÖYTÄÄ ÄITIKAVEREITA?

LASTEN KANSSA MATKALLE

KUINKA VAUVAPERHEESSÄ NUKUTAAN?

VAUVAN JA TAAPERON SMOOTHIEKAKKU

SEURAA ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN

 

 

2 kommenttia

  1. Julia kirjoitti:

    Monesti kuulee ihmisten puhuvan rokottamattomuuden syyksi sen, että tokotteissa on alumiinia. Rokotteiden alumiinipitoisuudet eivät tutkitusti ole millään tavalla vaarallisia määriä sekä harva kuitenkaan käsittää sitä, että esimerkiksi lasillisessa vettä tai teetä on yli kymmenkertainen määrä alumiinia. Tämä ei siis voi olla järkevä syy jättää lasta tai itseään rokottamatta. Ihmisten tietämättömyydestä ja väliinpitämättömyydestä kärsii todella moni. Huvittavaa tietysti on sitten vielä se, että jotkut ihmiset todella luulevat rokotteiden olevan valtion salalitto jotta ihmiset eivät olisi terveitä ja lääkäreillä oisi töitä ? Tässähän ei tietysti ole minkäänaista järjen hiventäkään kun suomessa terveydenhuolto on potilaille ilmaista ? Kyllä ihmisen äly on rajallinen valitettavan monessa tapauksessa..

    • carita kirjoitti:

      Hyviä pointteja! Olisi kyllä kieltämättä mielenkiintoista tietää mitkä ovat ne painavimmat syyt rokotevastaisuuteen ja miksi osa jättää lapsensa rokottamatta..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *