Hae
Carita Pesonen

Kuinka löytää äitikavereita?

Äitiyslomalla ja vanhempainvapaalla kotona vietetyt päivät saattavat toisinaan käydä tylsiksi, vaikka sitä ei heti ehkä uskoisi. Lasten kanssa kotona vietetty aika on kuitenkin erilaista kuin se, että pääsee juttelemaan aikuisten kesken sekä mahdollisesti näkemään muita lapsiperheitä ja viettämään aikaa heidän kanssaan. Meidän kaveripiirissä ei juurikaan ole lapsia jonka takia olen toisinaan kaivannut jonkun toisen äidin seuraa. Myös lapsien on kivempi nähdä mahdollisesti oman ikäisiä kavereita ja on ihana tavata ihmisiä jotka ovat samassa elämäntilanteessa. Toisinaan minusta tuntuu, kun juttelen ystävieni kanssa joilla ei ole lapsia, että he eivät välttämättä halua aina tietää mitä kaikkea meillä on opittu ja miten vauva-arki sujuu. Äitiystävien kanssa on ihana vaihtaa kuulumisia ja höpötellä kaikkea mikä pyörii mielessä tämän hetkisessä elämässä vauvakuplassa. Mutta mistä löytää äitiystäviä jos sellaisia ei ole omassa kaveripiirissä? Tässä muutama kullanarvoinen vinkki!

äitikavereita

Olin täysin unohtanut Momzie sovelluksen jonka latasin puhelimeeni lähes heti Kristellan syntymän jälkeen. Momzie on sovellus josta äidit voivat löytää uusia äitiystäviä, vertaistukea ja juttu seuraa. Tämä on loistava tapa löytää muita äitejä lähialueilta. Joskus uudet äitiystävät saattavat löytyä jopa yllättävän läheltä. Tällä viikolla otin sovelluksen uudelleen käyttöön ja muutin profiilini jälleen julkiseksi. Juuri nyt tuntuu siltä, että kaipaan seuraa. Erityisesti päivisin kun kaikki muut ovat töissä niin olisi kiva saada kaveri vaunulenkille tai kahvitella jonkun toisen äidin kanssa vaihtaen samalla kuulumisia. Lähes kaikki Kristellan vauva-aikana tutuiksi tulleet äidit ovat palanneet työelämään, joten näemme nykyään hyvin harvoin heidän kanssaan.

Avoin varhaiskasvatus on toinen aivan loistava paikka josta löytää takuuvarmasti uusia ystäviä. Me tosin emme ole käyneet täällä viime kevään jälkeen, koska Kristella on nykyään muutamana päivänä viikossa päiväkodissa ja Adessan koen olevan vielä liian pieni avoimen varhaiskasvatuksen toimintaan. Luulen kyllä että tulemme myös Adessan kanssa aikanaan tutustumaan avoimeen päiväkotiin, mutta sen aika ei ole vielä.

Seurakunnan järjestämät vauva-, taapero- ja perhekerhot kokoavat myös yhteen perheellisiä. Erilaiset kuntosalien järjestämät vauvajumpat tarjoavat liikunnallisen tunnin muiden vauvojen ja vanhempien kanssa. Näissä en ole Adessan kanssa käynyt, mutta vahvasti olen harkinnut vauvajumppaan osallistumista. Luonnollisesti tämä myös edesauttaisi palautumista raskaudesta ja olisi vaihtelua päivittäisille vaunulenkeille.

Mistä te olette löytäneet äitiystäviä? 

LUE MYÖS ↓

KUINKA VAUVAPERHEESSÄ NUKUTAAN?

NÄIN VALEHTELEN SOMESSA..

ONNELLINEN PERHEENÄITI?

VAUVAN JA TAAPERON SMOOTHIEKAKKU

SEURAA ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK | BLOGLOVIN

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *