Hae
Carita Pesonen

Lupaukset uudelle vuodelle

Tänä vuonna lupaan yksinkertaisesti etten lupaa mitään. Vuoden vaihtuminen asettaa tietyllä tavalla paineita ja aina tammikuussa olisi aika tehdä elämässä uusia muutoksia. Viime vuosi oli jälleen kerran opettavainen ja tänä vuonna aion keskittyä enemmän myös itseeni ja omaan hyvinvointiin – ilman sen kummempia lupauksia. En siis lupaa kuntoilevani sen enempää kuin aiemmin. En lupaa syödä vähemmän burgereita ja pizzaa vaikka ehkä pitäisi.. Enkä aio luvata pitäväni herkutonta tammikuuta. Jos minun tekee mieli syödä muutama joulusta jäänyt suklaakonvehti niin aion varmasti ne syödä ilman hetkenkään katumista.

Vuosi 2018 oli kaikinpuolin opettavainen. Se opetti minulle kuinka saan olla tyytyväinen kahdesta terveestä pienestä lapsesta. Asioiden kanssa ei kannata jäädä yksin vaan myös vaikeista asioista on hyvä puhua, sillä se helpottaa. Opin myös sen että uhmaikäisen lapsen kanssa ei kannata väitellä loputtomasti, sillä lopputuloksena lapsi saattaa saada kunnon raivarit.. Ja nyt ei puhuta mistään pienestä hermojen menettämisestä vaan siitä että tavarat lentelevät pitkin huonetta. Muistin jälleen kuinka pieni ja avuton tuo vastasyntynyt lapsi on ja kuinka paljon jo pieni ihminen tarvitsee rakkautta ja seuraa.

Vuosi 2019 alkoi erittäin mallikkaasti. Lähinnä minua jopa huvitti kun soitin heti vuoden ensimmäisenä päivänä siskolleni ja ehdotin, että haetaan jotakin hyvää ruokaa. En jaksanut nälissäni odottaa joulukinkun rippeistä valmistuvaa hernekeittoa vaan suuntasimme burgereille. Kaikenlaisten lupauksien sijaan aion tällä kertaa siivota kaiken turhan pois elämästäni. Aloitin tämän jo varaamalla kirpputorilta pöydän ja siivoamalla kaapeista turhat tavarat pois. Niin kuin edellisenä vuonna aion jatkaa samaan malliin ja ostaa suurimman osan tavaroista sekä vaatteista käytettynä.

Vuoden vaihtuminen on toki hyvä aika uusille päätöksille, mutta asioita voi muuttaa päivänä minä hyvänsä. Tälläkin kertaa aion sanoa sen ääneen, että pysyviä muutoksia harvoin tehdään juuri vuoden alussa. Pysyvät elämäntapamuutokset tehdään juuri silloin kun siihen on 100% valmis. Usein törmää siihen ajatusmalliin kun terveelliset elämäntavat, liikkuminen ja laihduttaminen aloitetaan aina vuoden alussa – vuoden ensimmäisenä päivänä. Harmittavan usein se kaikki innostus on jo viimeistään helmikuussa unohdettu. Jos vain unohdettaisiin ne uusi vuosi ja uusi minä lupaukset. Tai luvataan korkeintaan, että tehdään tästä vuodesta vielä unohtumattomampi kuin edellisestä vuodesta!

lupaukset

LUE MYÖS ↓

TAAS VUODEN VANHEMPI..

MITEN MEIDÄN JOULU MENI JA MITÄ JOULUPUKKI TOI LAHJAKSI?

RISTIÄISET JA KOSINTA

NÄIN VALEHTELEN SOMESSA..

SEURAA ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *