Hae
Carita Pesonen

Taas vuoden vanhempi..

Syntymäpäivät. Se ihana merkkipäivä joka muistuttaa joka vuosi kuinka olen taas vuoden vanhempi ja kenties viisaampi. Muistan sen ajan kun kauhistelin mittariin tulevia vuosia ja olisin tahtonut pysyä ikuisesti parikymppisenä. Muistan myös kuinka tuolloin ajattelin kolmekymppisen olevan jo niin vanha! Nyt minua lähinnä naurattaa kuinka ajattelematon sitä nuorena voi olla. Tällä hetkellä ajattelen kuinka ihanaa on olla kihloissa, kahden lapsen äiti ja lähestyä kolmeakymmentä. Minulla ei ole tietoakaan mistään ikäkriisistä, sillä koen olevani juuri täydellisessä iässä ja elämänvaiheessa juuri nyt.

vuoden vanhempi

Olen oppinut iän myötä monia asioita ja elämä ei todellakaan ole ollut aina helppoa. Käsitys nuoresta ja vanhasta on muuttunut aikalailla. Ei ole olemassa mitään tiettyä ikää joka määrittää kuka meistä on vanha. Ikä on vain numero ja ainoa asia joka vaikuttaa siihen miten oman ikänsä kokee olemme me itse. Se riippuu meistä itsestämme kuinka suhtaudumme omaan ikääntymiseen ja vuosien karttumiseen. En kaipaa päivääkään sitä hetkeä kun olin parikymppinen. Elämä on kaikinpuolin parempaa juuri tässä iässä. Mittariin tuli 28-vuotta ja minulla on vielä monia asioita to do -listalla ennen kolmeakymmentä. Yhtenä näistä on mennä naimisiin ja viettää omia häitä. Otan mielelläni tulevat vuodet vastaan ja nautin elämästäni aikuisena nuorena naisena.

On myös monia asioita joita en ole vielä tähänkään ikään mennessä oppinut – sekä niitä asioita joita en tule varmaan koskaan oppimaan. Vaikka elämä kahden pienen lapsen äitinä ei ole aina helppoa niin rakastan jokaista hetkeä heidän kanssaan. Joskus jopa itketään ja sitten taas nauretaan yhdessä. Viimeisen vuoden aikana olen kasvanut niin ihmisenä kuin äitinä ja oppinut jälleen paljon lapsiltani. Olen kiitollinen kaikista vuosista ja kokemuksista ennen lapsia, mutta vielä kiitollisempi siitä, että saan vuosi vuodelta vanheta ja oppia uusia asioita omilta lapsiltani.

Jälleen kerran olen vuoden vanhempi ja ainakin aavistuksen verran viisaampi.

LUE MYÖS ↓

MITEN MEIDÄN JOULU MENI JA MITÄ JOULUPUKKI TOI LAHJAKSI?

RISTIÄISET JA KOSINTA

NÄIN VALEHTELEN SOMESSA..

10 X TÄTÄ ET TIENNYT MINUSTA

SEURAA ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK

 

2 kommenttia

  1. Kata kirjoitti:

    <3 Onnea syntymäpäivän johdosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *