Hae
Carita Pesonen

Aura sinappi

Aura sinihomejuustolla tuunattu sinappi eli Aura sinappi on täydellinen kaveri joulukinkulle ja maku on yksinkertaisesti taivaallinen! Jokainen sinihomejuustoa rakastava tietää kuinka monia erilaisia reseptejä sillä voi tuunata – jopa joulupiparit sopivat sinihomejuuston kaveriksi kuin nenä päähän. Kävimme viikonloppuna joulumarkkinoilla josta siskoni oli ostanut purkin aura sinappia. Tästä sain ajatuksen valmistaa itse omatekoista sinappia joka on tuunattu Aura sinihomejuustolla.

Olen joka vuosi valmistanut jouluksi sinapit itse ja toisinaan myös antanut lahjaksi kauniisti purkitettua omatekoista sinappia. Tämän vuoden erikoisuus on Aura sinappi joka tulee löytymään meidän perheen joulupöydästä. Loistavaa vaihtelua perinteiselle sinapille ja voin luvata, että jos pidät Aura sinihomejuustosta niin tulet varmasti rakastamaan tätä sinappia.

aura sinappi

JOULUN AURA SINAPPI

Tarvitset:

Tyhjiä pieniä kannellisia lasipurkkeja (Piltti purkit toimivat loistavasti)

1 dl sinappijauhetta

1 dl sokeria

2 tl perunajauhoja

150 g (1 pussi) Aura sinihomejuusto murua

2,5 dl ruokakermaa

1 kananmuna

2 tl valkoviinietikkaa

Sekoita sinappijauhe, sokeri ja perunajauho tasaisesti sekaisin paksu pohjaisessa kattilassa. Lisää loput aineet joukkoon ja kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen. Anna kuumentua lähellä kiehumispistettä kunnes seos sakenee. Poista kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Purkita valmis sinappi lasipurkkeihin. Säilytä valmis Aura sinappi jääkaapissa. (Valmis sinappi säilyy useamman viikon jääkaapissa.)

aura sinappi

Tällä kertaa fiilisteltiin jälleen joulua uuden reseptin parissa. Itse ainakin rakastuin tähän makuyhdistelmään niin, että joudun valmistamaan vielä toisen samanlaisen annoksen Aura sinappia, sillä jouluun asti nykyiset purkit eivät riitä mitenkään. Kannattaa ottaa huomioon, että sinapin maku voimistuu vielä muutama päivä valmistamisen jälkeen. Ainakin pari päivää jääkaapissa ollut sinappi poltteli jo kivasti kurkkua ja maistui juuri sopivan ”tuliselta”.

Tämän jouluisen sinapin valmistaminen sujuu käden käänteessä ja aikaa kuluu vain vaivaiset muutama minuuttia. Resepti sopii siis valmistettavaksi näin viimeisinä päivinä ennen joulua kaiken kiireen keskellä. Aina on muutama minuutti ylimääräistä aikaa jopa näin joulun alla.

LUE MYÖS ↓

JOULUINEN BANAANILEIPÄ

JOULUINEN BATAATTI- JA PUNAJUURILAATIKKO

JOULUPIPARIT TERVEELLISEMMIN

RISTIÄISET JA KOSINTA!

NÄIN VALEHTELEN SOMESSA..

ILMASTONMUUTOS – VALINNOILLA PAREMPI MAAILMA

BANAANILEIPÄ (GLUTEENITON JA MAIDOTON)

SEURAA ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK

 

 

 

Yksi kommentti

  1. Anu kirjoitti:

    Hitsi! Tätä en ehdi enää jouluksi tekemään, mutta tässä on ideaa tehdä vaikka muuhunkin juhlaan, vuoden aikaan katsomatta! Nam!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *