Hae
Carita Pesonen

Jouluinen banaanileipä

Näin joulun alla ajattelin valmistaa perinteisestä banaanileivästä aavistuksen jouluisemman version. Tämä herkullinen, helppo ja sopivan makea jouluinen banaanileipä maistuu niin joulua odotellessa kuin itse jouluaattona kahvipöydässä. Banaanileipä (toisinaan puhutaan myös banaanikakusta) on kiva lisä tarjottavaksi vieraille. Tällä kertaa meillä oli kotona oikein kirjaimellisesti ylikypsiä todella mustia banaaneja joista oli oikeastaan ihan pakko valmistaa banaanileipä tai muuten ne olisivat jääneet syömättä. En ihmettele, että tätä kutsutaan myös banaanikakuksi, sillä leipä on todella makea ilman sen suurempia määriä lisättyä sokeria tai muita makeuttajia. Banaani toimii itsessään loistavana makeuttajana.

jouluinen banaanileipä

Jouluinen banaanileipä saa makunsa rusinoista, pähkinöistä, kanelista ja tietysti banaanista. Halutessaan rusinat voi korvata esimerkiksi karpaloilla tai puolukoilla. Pähkinät voivat myös olla mitä tahansa pähkinöitä joita kaapista sattuu löytymään. Mikäli kaipaat vaihtelua makuun tai extra joulufiilistä niin kokeile halutessa lisätä taikinan joukkoon pieni määrä piparkakkumaustetta tai kardemummaa.

jouluinen banaanileipä

 

3 kypsää banaania

60 g voita

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1 tl kanelia

ripaus suolaa

1 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

1 rkl hunajaa

45g (pieni rasia) rusinoita

1 dl saksanpähkinöitä

 

Soseuta kypsät banaanit haarukalla isossa kulhossa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää banaani-voi seoksen joukkoon. Sekoita joukkoon kananmunat ja hunaja. Vatkaa taikina tasaiseksi ja lisää lopuksi rusinat sekä pähkinät taikinan joukkoon. Jos käytät saksanpähkinöitä niin murskaa pähkinät pieniksi paloiksi käsissä. Asette leivinpaperi leipävuokaan ja kaada taikina tasaisesti vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia. Nauti suoraan lämpimänä kahvin kanssa ja sipaise pieni määrä voita kruunaamaan täydellinen herkkuhetki!

jouluinen banaanileipä

jouluinen banaanileipä

Tässä toinen vinkki joulufiiliksen löytämiseksi. Voin luvata, että tätä leipää leipoessa kotona leijailee niin herkullinen joulun tuoksu, että et malta odottaa pääseväsi maistamaan jouluista banaanileipää!

Huomenna taas uudet vinkit jakoon ja fiilistellään jo niin lähellä olevaa joulua. Ihanaa joulun odotusta!

LUE MYÖS ↓

JOULUINEN BATAATTI- JA PUNAJUURILAATIKKO

JOULUPIPARIT TERVEELLISEMMIN

JOULUINEN PIPARMINTTU KAAKAO

ILMASTONMUUTOS – VALINNOILLA PAREMPI MAAILMA

RISTIÄISET, KOSINTA JA HÄÄT!

BANAANILEIPÄ (GLUTEENITON JA MAIDOTON)

10 X TÄTÄ ET TIENNYT MINUSTA

SEURAA ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *