Hae
Carita Pesonen

Ilmastonmuutos – valinnoilla parempi maailma

Ilmastonmuutos on asia joka puhuttaa paljon. Olen elämäni aikana käyttänyt tuhottoman paljon rahaa ostoksiin, enkä vielä muutamia vuosia sitten tiennyt kuinka kivaa ja mielenkiintoista kierrättäminen on. On mennyt aikaa, että olen oppinut kuinka helpoilla arkisilla valinnoilla voi vaikuttaa siihen millainen paikka maapallo on tulevaisuudessa asua. En ole aiemmin ajatellut ilmastonmuutos asiaa sen vakavammin, mutta viimeisten vuosien aikana ja erityisesti lasten myötä ajatukset ovat muuttuneet. Haluan antaa mahdollisimman hyvän elinympäristön omalle jälkikasvulle joten pienillä teoille edetään kohti parempaa tulevaisuutta. Tässä muutama asia jotka minä aion tehdä Ilmastonmuutoksen estämiseksi.

Ilmastonmuutos

Vähemmän turhaa autoilua. Kauppareissu olisi lähes mahdottomuus saada onnistumaan lasten kanssa ilman autoa. Mutta asioinnit sukulaisilla ja lähialueilla toteutetaan usein kävellen (tässä saattaa olla toisinaan parannettavaa ja kylään voisi periaatteessa aina mennä kävellen). Vaunuilla liikkuminen paikasta toiseen on parempi valinta niin itselle kuin maapallolle. Kesällä liikuttiin paljon polkupyörällä, mutta se ei ole vaihtoehto näillä keleillä.

Kerran viikossa kasvisruokaa. Aion jatkossa opetella korvaamaan lihan satunnaisesti jollakin kasviperäisellä proteiinin lähteellä. Sirkat olisivat myös loistava valinta, mutta ajatus lautaselta löytyvistä hyönteisistä kuulostaa toistaiseksi liian vieraalta. Pakko myöntää, että kasvisruoat ja kasviperäiset valmisteet eivät ole aiemmin kuuluneet meidän arkiruokien joukkoon. Paahdetut ja suolatut härkäpavut ovat tämän hetken suosikki naposteltava. Kannattaa testata!

Kierrätys. Metallit, lasit, pahvit, muovit. Oikeaoppinen kierrätys estää ylimääräisten päästöjen syntymistä. Käyn säännöllisesti kirppareilla ja kannatan kierrätystä vuosi vuodelta enemmän.

Valitsen lähiruokaa ja luomua. Lähellä tuotettu ruoka vähentää kuljetuksessa syntyviä päästöjä ja on parempi valinta. Olen valmis maksamaan kaupassa enemmän suosimalla kotimaista ja mahdollista luomutuotantoa. Erityisesti vihannekset, marjat, leivät ja maitotuotteet ostan kotimaisena poikkeuksetta.

Lomamatkat. Pitkät lentomatkat ja lentämisen suuret päästöt ovat yksi suuri tekijä ilmastonmuutoksen kanssa. Meidän perhe lomailee maksimissaan kerran vuodessa jossain päin Eurooppaa. Ulkomaan matkailu on asia josta en voi täysin luopua, mutta se miten voin ilmastonmuutoksen eteen toimia niin vältän kaukomatkoja. Lupaan myös jatkossa suosia enemmän kotimaan matkailua. Aina ei tarvitse lähteä kauas vaan lähellä on myös loistavia lomakohteita.

Kestokassi mukaan kauppaan. Tämä valinta vähentää turhaa muovijätettä. Autossa kulkee mukana kangaskassi, jota olisi tarkoitus käyttää kauppakassina. Lähes aina kassalla ollessa tajuan kuitenkin, että Kestokassi on jälleen kerran unohtunut autoon.. Tämän asian kanssa on vielä petrattavaa.

LUE MYÖS ↓

NÄIN VALEHTELEN SOMESSA

BANAANILEIPÄ

10 X TÄTÄ ET TIENNYT MINUSTA

SEURAA ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *