Hae
Carita Pesonen

Banaanileipä (gluteeniton ja maidoton)

Kookoksen maulla höystetty ja kauramaitoon valmistettu banaanileipä maistuu niin aikuisille kuin lapsille – ainakin meidän perheessä. Tämä leipä valmistuu juuri sellaisista ainesosista, joita ainakin meiltä löytyy aina kaapeista. Itseasiassa resepti syntyi sillä hetkellä, kun oli pakko saada jotakin herkkua vieraille kahvipöytään tarjottavaksi. Mikä parasta ylikypsät mustia pilkkuja täynnä olevat banaanit jotka ainakin meidän kotona yleensä joutavat roskikseen pääsevät käyttöön.

Banaanileipä on oikea klassikko ja tästä on olemassa varmasti miljoonia erilaisia reseptejä. Jostain syystä en ollut ennen tätä syksyä valmistanut banaanileipää vaikka se valmistuu käden käänteessä ja maistuu kahvin kanssa erittäin hyvältä! Ajatuksena oli kokeilla valmistaa baanaanileipää myös marjaisempana versiona, mutta tällainen perinteisempi resepti syntyi tällä kertaa.

banaanileipä

Banaanileipä

♥ 3-4 kypsää banaania + 1 banaani leivän pinnalle
♥ 3 dl kaurahiutaleita
♥ 1 dl kauramaitoa (iKaffe)
♥ 3 rkl kookosöljyä
♥ 1 tl leivinjauhetta
♥ kanelia
♥ suolaa

Muussaa kypsät banaanit soseeksi ja lisää joukkoon kaurahiutaleet. Sekoita kauramaito ja juokseva kookosöljy joukkoon. Lisää leivinjauhe sekä ripaus kanelia ja suolaa. Sekoita taikina tasaiseksi. Asettele leivinpaperi leipävuokaan ja kaada taikina tasaisesti vuokaan. Puolita banaani ja asettele koristeeksi pinnalle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 40-45 minuuttia kunnes leipä on kypsä myös sisältä. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

banaanileipä

banaanileipä

LUE MYÖS ↓

10 x TÄTÄ ET TIENNYT MINUSTA

VAUVAN JA TAAPERON SMOOTHIEKAKKU

KULMAKARVOJEN KESTOVÄRJÄYS KOTONA – NÄIN SE ONNISTUU!

KIINNOSTAAKO MISSIT KETÄÄN?

’HÄN ON VIHDOIN TÄÄLLÄ!

FITFASHION LOPPUU – MITEN KÄY BLOGILLE?

SARJA SUOSITUKSET TOP 10

UUNIMUNAKAS – KASVISFRITTATA

SEURAA ♥

INSTAGRAM | FACEBOOK

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *