Hae
Carita Pesonen

Kulmakarvojen kestovärjäys kotona – näin se onnistuu!

Kulmakarvat ovat ehdottomasti yksi tärkeimpiä kohtia kasvoissa. Epäsiistit ja olemattomat kulmakarvat antavat helposti huolittelemattoman lopputuloksen, vaikka muuten meikki kasvoilla olisi täydellinen. Kampaajan työssäni teen lähes päivittäin kulmien värjäyksiä ja muotoiluja, sillä ne kuuluvat omaan osaamisalueeseen. Kotona muotoilen ja värjään omat kulmakarvat vähintään 3-4 viikon välein (tosin tätäkin useammin nypin hajakarvoja, kun niitä vain osuu silmään). Kestovärjätyt kulmakarvat helpottavat aamuisin arkea ja antavat hyvän pohjan meikille. Tässä muutamia vinkkejä joiden ansiosta kulmakarvojen kestovärjäys onnistuu myös kotona.

Kulmakarvojen kestovärjäys

Tarvitset kulmien kestovärjäykseen:

♥ kestoväri+hapete
♥ vanupuikkoja
♥ vanulappuja
♥ pieni kuppi (esim. hiuslakkapullon korkki toimii hyvin)
♥ kapea meikkisivellin

kulmakarvojen kestovärjäys

Puhdista kasvot huolellisesti mahdollisesta meikistä ja kasvovoiteista ennen kestovärjäystä. Näin väri tarttuu parhaalla mahdollisella tavalla ja tasaisesti kulmiin.

Muotoile kulmakarvat ennen värjäämistä. Mielestäni ehdottomasti helpompi homma tehdä näin päin, kuin muotoilla kulmakarvat jälkikäteen. Näin on helpompi välttyä siltä ettei ihoon jää ylimääräistä väriä. Kulmakarvojen ”oikeaoppinen” muotoilu on helppoa. Käytä apuna esimerkiksi kampaa tai meikkisivellintä. Aseta kampa suorassa linjassa nenänpieleen. Tästä kohtaa kulmakarva alkaa. Puolestaan nenänpielestä pupillin ulkoreunaan linjassaan asetettu kampa kertoo ns. korkeimman kohdan kulmasta. Nenänpielestä taas silmän ulkonurkkaan asetettu kampa kertoo mihin kulmakarvan kuuluu päättyä.

kulmakarvojen kestovärjäys

Valitse oikea sävy, joka sopii hiustesi väriin. Kulmien kotivärjäyksissä käyttäisin mielummin aavistuksen liian tummaa väriä kuin liian vaaleaa. Väri haalistuu hieman parissa ensimmäisessä kasvojen pesussa, joten älä säikähdä jos sävy tuntuu alkuun aavistuksen liian tummalta. Heti sopivan väriset kulmat ovat yleensä jo muutaman pesun jälkeen liian haalistuneet. Sävyistä pelkkä ruskea saattaa jäädä monen kasvoilla liian lämpimän sävyiseksi, joten joukkoon kannattaa sekoittaa joko hieman harmaata tai mustaa väriä. Yleensä kotikäyttöön tarkoitetut kestovärit ovat ammattilaisten käyttämiin väreihin verrattuna ”kevyempiä” eivätkä kestä yhtä hyvin kuin kosmetologilla tai kampaajalla värjätyt kulmat. Tämän huomaa myös siinä etteivät kuluttajille myytävät kestovärit yleensä tartu ihoon samalla tavalla.

Monet suosivat vaseliinin käyttöä kulmakarvojen ympärillä, jotta väri ei turhaan tartu ihoon. Jos suojaat ihon voiteella on tärkeää huomioida, että mahdollisesti kulmakarvoihin joutunut vaseliini estää värin tarttumisen juuri siihen kohtaan. Itse koen tämän turhana ja mielummin pyyhin ylimääräisen värin heti pois kostealla vanupuikolla.

Sekoita väri ja hapete keskenään pakkauksen ohjeiden mukaisesti pienessä kupissa. Pieni kuppi voi olla esimerkiksi hiuslakkapullon korkki, piltti purkin kansi tms. Levitä mielummin reilusti kuin liian niukasti väriä kulmakarvoihin meikkisiveltimellä. Tämän jälkeen pyyhi kosteilla vanupuikoilla yli mennyt väri, jotta lopputulos on siisti. Anna värin vaikuttaa  kulmissa 10-12 minuuttia. Vaikutusajan kanssa ei kannata hoppuilla, vaikka sävy näyttäisi tässä vaiheessa liian tummalta. Lopputulos ei näytä samalta, kun ylimääräinen väri on pyyhkäisty pois. Kun kestoväri on vaikuttanut oikean ajan pyyhkäise ylimääräinen väri pois kosteilla vanulapuilla.

kulmakarvojen kestovärjäys

On tärkeää muistaa, että lopputulos riippuu myös paljon siitä kuinka tuuheat tai harvat kulmakarvasi ovat. Todella harvoista kulmakarvoista on mahdoton saada edes kestovärjäyksellä täysin täytettyä ja symmetristä kulmakarva rivistöä. Kestovärjäyksen lisäksi siis tällaisia kulmia saattaa joutua täyttämään kulmille tarkoitetulla meikillä.

Näissä kuvissa minulla on edellisenä päivänä ruskean sekä mustan sekoituksella kestovärjätyt kulmat, joiden vaikutusaika  oli  12 minuuttia. Kyllä näillä kulmakarvoilla viikko jos toinenkin vierähtää ilman sen kummempaa meikkiä.

Onko kulmakarvojen kestovärjäys kotona teille tuttua puuhaa?

LUE MYÖS ↓

HÄN ON VIHDOIN TÄÄLLÄ!

RASKAUSAJAN VIIMEISET KUULUMISET

FITFASHION LOPPUU – MITEN KÄY BLOGILLE?

SEKTIO VAI PERÄTILASYNNYTYS?

KESÄN KAUNEUSSUOSIKIT

SOME VS. TODELLISUUS

PILAATKO LAPSEN TERVEYDEN SOKERILLA?

SEURAA ♥

INSTAGRAM @caritapesonen | FACEBOOK

 

Yksi kommentti

  1. Päivi kirjoitti:

    Kymmenisen vuotta olen värjännyt kulmia kotona. Harmi vain että refectocil poistui kuluttajamyynnistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *