Hae
Carita Pesonen

Kiinnostaako missit ketään?

Mua huvittaa jos törmään keskusteluun tai kirjoitukseen aiheesta kuinka missit eivät kiinnosta enää ketään. Kuitenkin joka vuosi sadattuhannet jopa miljoonat suomalaiset seuraavat lähetystä, kun on aika valita uusi Miss Suomi. Joten uskallan sanoa, että todellakin missit kiinnostavat kansaa. Joka ikinen vuosi, kun uusi Miss Suomi valitaan herää keskustelu ja arvostelu eri medioissa ja somessa. Missiä on lupa arvostella, koska hän itse tietoisesti asettaa itsensä kaiken kansan arvosteltavaksi – ei todellakaan.

Mielestäni kukaan järkevä ihminen ei kirjoittele toisesta ihmisestä ilkeitä kommentteja ja arvosteluja. Joskus olisi hyvä keskittyä miettimään löytyisikö mielummin jotakin positiivista sanottavaa. Ei ole itseltään pois jakaa kehuja ja sanoa toista naista kauniiksi. Tuntuu että toisen naisen kehuminen on huomattavasti vaikeampaa kuin väheksyminen. Mun mielestä meillä on super kaunis, järkevän oloinen ja todella sanavalmis uusi Miss Suomi. Sen mitä olen eri medioissa seurannut niin en keksi muuta kuin hyvää sanottavaa hänestä.

Erityisesti naisten keskuudessa kateus toisen naisen ulkonäköä tai elämässä saavutettuja asioita kohtaan ajaa helposti halveksumaan toista ihmistä. Onko väärin jos joku haluaa omalla sisäisellä sekä ulkoisella kauneudellaan kilpailla Miss Suomen tittelistä? Miss Suomen kruunu on monen nuoren naisen unelma ja suurin haave. Se antaa mahdollisuuden luoda uran ja toimia hyvänä esikuvana kansalle. Missin työ on muutakin kuin ulkonäkökeskeistä. Kauneuden lisäksi vaaditaan rohkeutta, itsevarmuutta ja uskallusta lähteä mukaan koko kilpailuun.

En oikeastaan koskaan ole välittänyt muiden ihmisten mielipiteistä ja arvosteluista. Vaikka puheet tietysti tuntuisivatkin pahalta sen hetken niin kommentit unohtuvat hetkessä. Oman vuosien takaisen Miss Suomi kiertueen aikana välttelin itse lukemasta keskustelupalstoja, koska ne ovat kaikista pahimpia paikkoja arvostella. Keskustelupalstoilla harvoin (tuskin koskaan) puhutaan kenestäkään mitään hyvää. Miss Suomi kymmenikköön pääseminen avaa jo itsessään lukuisia uusia ovia, jos niitä osaa hyödyntää ja tarttua tilaisuuteen.

Mietin aiemmin kun kilpailun ikärajaa nostettiin, että olisinko mahdollisesti hakenut uudelleen mukaan kilpailuun, jos minulla ei olisi lapsia (Miss Suomen tulee olla naimaton ja lapseton). Vaikka jo pienestä tytöstä lähtien haaveilin Miss Suomen kruunusta niin en olisi hakenut uudelleen mukaan kilpailuun. Olen kerran jo tavoitellut unelmaani yhdeksän muun ihanan sekä kauniin naisen kanssa ja se riittää. Mielummin jokainen ansaitsee kerran päästä mukaan kilpailuun ja sen jälkeen antaa mahdollisuuden taas uusille unelmiaan tavoitteleville nuorille naisille.

Jokaisella on oikeus kertoa oma mielipiteensä, mutta toisen ihmisen haukkumisella ei saavuteta mitään hyvää. Keskityttäisiinkö mielummin toisten kehumiseen ja laitetaan hyvä kiertämään? Tänään vietetään Roosa nauha -päivää, joten jos et vielä ole ostanut Roosa nauhaa niin kipin kapin ostoksille. Koko nauhan myyntituotto lahjoitetaan Syöpäsäätiölle. Tästä on hyvä aloittaa taisteleminen yhden erittäin tärkeän asian puolesta! ♥

LUE MYÖS ↓

33 KYSYMYSTÄ JA VASTAUSTA

ONNELLINEN PERHEENÄITI?

PUHUTAAN SUORAAN IMETYKSESTÄ

HÄN ON VIHDOIN TÄÄLLÄ!

SEURAA ♥

INSTAGRAM @caritapesonen | FACEBOOK

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *