Hae
Carita Pesonen

Onnellinen perheenäiti?

Jos lähdetään vertaamaan perheellisen ja sinkun elämää huomataan, että tilanteet ovat hyvin erilaiset. Sinkuilla on paljon enemmän aikaa ystäville kun taas perheellisenä työpäivän jälkeen haluaa viettää mahdollisimman paljon aikaa lasten kanssa. Mietin millaista elämäni mahtaisi olla jos en olisi perheenäiti. Mitä jos minulla ei olisi avopuolisoa ja kahta ihanaa lasta? Olisihan se elämä yksinkertaisesti tylsää ja yksinäistä.

perheenäiti

Perheellisenä kaikki omat menot on tietenkin suunniteltava ottaen muu perhe huomioon. Oma-aika on sitä, että pääset käymään ruokakaupassa kaikessa rauhassa yksin. Tällaisina kertoina huomaan haahuilevani hyllyjen välejä ilman minkäänlaista kiirettä. Kristellan kanssa kaupassa käynti saattaa olla selviytymistä siitä, että lapsi pysyy aloillaan eikä kiipeä pois ostoskärrystä tai juokse minne sattuu. Kaikki tapaamiset on suunniteltava lasten ehdoilla ja sovittava mahdollisesta lastenhoidosta etukäteen. Perheellisenä ei yksinkertaisesti ole samalla tavoin aikaa panostaa ihmissuhteisiin. Lasten myötä huomaan ystäväpiirin kuitenkin laajentuneen ja elämään on astunut uusia perheellisiä tuttavuuksia. Leikkikenttä treffit, kerhot ja avoin päiväkoti ovat laatuaikaa niin keskenään keskusteleville vanhemmille kuin leikkiville lapsille.

Jos minulla ei olisi tätä ihanaa kuopusta ei minun tarvitsisi viettää kaikkea aikaa parhaillaan sairaalassa. Ei tarvitsisi huolehtia sitä ymmärtääkö Kristella miksi äiti ei ole koskaan kotona ja tuntea huonoa omaatuntoa ettei esikoiselle ole ollut aikaa. Tunnen joka kerta piston sydämessä, kun äiti ei enää kelpaa peittelemään häntä yöunille vaan siitä on tullut isän tehtävä. Tuntuu pahalta kun joutuu valitsemaan kahden tärkeimmän ihmisen väliltä kumman kanssa viettää päivät, mutta tällä hetkellä meillä ei oikeastaan ole vaihtoehtoja. Vielä pahemmalta tuntuisi jättää tuo parin viikon ikäinen lapsi yksin sairaalaan ilman äidin läheisyyttä.

Jos minä en olisi perheenäiti olisi elämäni paljon tylsempää ja yksinäistä. Olen luonteeltani sellainen joka mielummin valitsee ystävät ja perheen yksinäisyyden sijasta. Suoraan sanottuna viihdyn todella huonosti yksin. Jos minulla ei olisi perhettä voisin viettää päivät tekemättä mitään ja istua illat sohvalla tuijottaen televisiota tai tietokoneen näyttöä iltatoimien, iltasadun ja perheen yhteisen ajan sijasta. En saisi nauraa Kirstellan tarinoille (hänestä on tullut oikea papupata myös omien sanojensa mukaan). Enkä tietäisi kuinka huolissaan sitä voi omasta lapsestaan olla. Pienimmätkin asiat saavat joskus stressaamaan turhaan ja isompien asioiden kanssa sitä on aivan sydän syrjällään. En tiedä ovatko kaikki vanhemmat samanlaisia, mutta minulle lasteni hyvinvointi ja onnellinen perhe-elämä on kaikki kaikessa.

Olen enemmän kuin onnellinen siitä, että minulla on kaksi tervettä ja maailman rakkainta lasta elämässäni. En vaihtaisi päivääkään elämästäni, vaikka joskus haluaisin viettää edes yhden päivän yksin, nukkua yhden yön kunnolla ja olla tuntematta turhaa huolta. Rakastan meidän tyttöjä enemmän kuin osaan kertoa ja he tekevät meistä täydellisen perheen.

LUE MYÖS ↓

PUHUTAAN SUORAAN IMETYKSESTÄ

HÄN ON VIHDOIN TÄÄLLÄ

FITFASHION LOPPUU – MITEN KÄY  BLOGILLE?

SEKTIO VAI PERÄTILASYNNYTYS?

SEURAA ♥

INSTAGRAM @caritapesonen | FACEBOOK

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *