Hae
Carita Pesonen

Sairaalakassin sisältö

Raskaus on edennyt vauhdilla ja tällä hetkellä mennään jo raskausviikolla 38 (37+0). Onneksi on olemassa sovelluksia, joista on helppo tarkistaa tämän hetkiset raskausviikot. Esikoisen kanssa vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä, mutta tuon touhukkaan taaperon kanssa ajatukset ovat ihan muualla – hyvä jos pysyn kärryillä mitä viikonpäivää eletään. Kristella syntyi 5 päivää yli lasketunajan ja en jaksa millään uskoa, että tämä pikku tyyppi menisi vielä reilummin yli. Mun on pitänyt jo moneen kertaan pakata sairaalakassi valmiiksi odottelemaan lähtöä. Tämän viikkoisen lääkärikäynnin jälkeen tajusin, että pian saattaa olla jo liian myöhäistä.

Toisin sanoen raskaus alkaa olla täysiaikainen ja vauva voi päättää syntyä hetkenä minä hyvänsä. Niinpä vihdoin päätin ryhtyä toimeen ja pakata sairaalakassin valmiiksi odottamaan h-hetkeä. Esikoisen kanssa sairaalakassi sisälsi hyvin pitkälle samoja tavaroita kuin tälläkin kertaa. Parin vuoden takaisen sairaalakassin sisällön pääset lukemaan täältä.

Lähes kaikki tarvittava löytyy sairaalasta, mutta oman viihtyvyyden kannalta on tärkeää pakata mukaan henkilökohtaisia tavaroita. Neuvolakortti on tärkeä muistaa napata mukaan ja puhelimen laturi, jotta akku ei pääse vahingossa loppumaan. Jotain mieleistä ”tekemistä” kuten aikakausilehti ja kuulokkeet kannattaa pakata mukaan, jotta aika ei kävisi pitkäksi. Yleensä sairaalassa joudutaan viettämään useampi päivä ennen kotiutumista. Tällä kertaa toivon mahdollisimman nopeaa kotiutumista, mutta kaikki riippuu siitä miten synnytys tulee lopulta menemään.

Sairaalakassi

Sairaalakassin sisältö:

♥ Shampoo ja hoitoaine
♥ Imetysliivit + liivinsuojia
♥ Alusvaatteet
♥ Kuivattuja luumuja
♥ Vauvan vaatteita (50cm ja 56cm)
♥ Hiusharja + ponnarit
♥ Rintakumit
♥ Evästä (Fazer turkinpippuri suklaa, lakritsia, kookosvettä, raakasuklaa pähkinöitä..)
♥ Juomapullo
♥ Lanoliinivoide
♥ Harsot x2
♥ Kamera
♥ Neuvolakortti
♥ Puhelimen laturi
♥ Siteitä
♥ Mukavat kotiutumisvaatteet
♥ Hammasharja ja -tahna
♥ Deodorantti
♥ Suihkusaippua
♥ Tossut/sandaalit
♥ Lahja vauvalta Kristellalle
♥ Unilelu vauvalle
♥ Huulirasva

Huh, olihan siinä aikamoinen lista tavaroita. Minulle vinkattiin, että kannattaa pakata mukaan pieni lahja vauvalta isosiskolle. Tämä ei olisi tullut mieleen, mutta tuntuu järkevältä ajatukselta – näin esikoinen saa myös huomiota ja hyväksyy uuden sisaruksen mahdollisesti paremmin. Kun pääsemme vihdoin kotiutumaan sairaalasta Kalle saa tuoda tälläkin kertaa turvakaukalon ja peiton vauvalle mukanaan.

Unohtuiko laukusta mitään olennaista?

 

LUE MYÖS ↓

ME ASUTAAN BUNKKERISSA!

MITÄ SYYSVAUVA TARVITSEE?

ONKO YHDEN LAPSEN HALUAMINEN ITSEKÄSTÄ?

JOS TÄSTÄ SELVITTIIN NIIN SELVITÄÄN MISTÄ VAIN!

TAIVAALLISEN HYVÄT PINAATTILETUT

PAINONNOUSU RASKAUSAIKANA

SEURAA ♥

INSTAGRAM @caritapesonen | FACEBOOK

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *