Hae
Carita Pesonen

Mitä syysvauva tarvitsee?

Raskausaikana pesänrakennusvietti usein iskee ja tarve hankkia vaatteita sekä tarvikkeita tulevalle vauvalle kasvaa. Moni aloittaa hankinnat jo hyvissä ajoin eikä välttämättä mieti sen tarkemmin millaisille vaatteille oikeasti on käyttöä. Kesällä pieni vauva pärjää huomattavasti kevyemmillä vaatteilla, mutta syksyn tullen päivät viilenevät ja vaatteiden tarvitsee olla lämpimiä. Yhden lapsen kokemuksella voin sanoa mitä meidän perheessä tullaan tarvitsemaan ja mitkä olivat täysin huti ostoja.

syysvauva

Ihan alkuun varaisin kaappiin odottamaan niitä pieniä 50cm vaatteita edes muutaman. Viime kerralla sairaalasta kotiuduttua totesin Kristellan hukkuvan jokaikiseen bodyyn, joka kaapista löytyi. Vaikka K oli syntyessään 52cm pitkä, hän oli niin pieni ja siro että kaikki 56cm vaatteet olivat valtavan suuria. Ei siinä muu auttanut kuin sairaalasta kotiuduttua suunnata lastenvaate ostoksille etsimään oikean kokoisia vaatteita. Vaikka vastasyntynyt kasvaa nopeasti olivat nämä pienet vaatteet vähintään ensimmäisen kuukauden ajan kovassa käytössä. Viime kerrasta oppineena olen siis varannut valmiiksi riittävän määrän myös pieniä vaatteita.

Käytännöllisin vauvanvaate on ehdottomasti body. Tuo neppareilla haaroista kiinnitettävä vaate pysyy vauvan päällä eikä sitä tarvitse jatkuvasti asetella hyvin – toisin kuin pelkkiä paitoja. Syysvauvalle kannattaa varata pitkähihaisia bodeja, lyhythihaiset jäivät jopa meidän elokuun lopussa syntyneeltä esikoiselta kokonaan käyttämättä. Tytöille on aivan ihania mekkoja, mutta ne eivät ole millään lailla käytännöllisiä. Helmat nousevat jatkuvasti korviin joten mekko on yksi epäkäytännöllisimmistä vauvanvaatteista.

Pitkiä housuja ja pieneen jalkaan sopivia sukkia sekä tossuja. Potkuhousut tai puolipotkarit eivät koskaan olleet se meidän juttu. Nuo paljon hypetetyt terälliset housut joiden kanssa välttää sukkien pukeminen eivät vain mielestäni olleet millään tavalla istuvat ainakaan meidän esikoisen jalkaan. Mielummin puen lapselle erikseen sopivan kokoiset sukat tai tossut, jotta varpaat pysyvät lämpiminä.

Lämpöpussi turvakaukaloon sekä vaunuihin. Syksyllä kevyempi ei niin topattu ja kylmille talvipäiville lämmin paksumpi ja kunnolla topattu lämpöpussi helpottaa vauvan kanssa ulos lähtemistä. On huomattavasti helpompaa sujauttaa vauva kevyemmissä vaatteissa suoraan pussiin kuin pukea joka kerta paksut ulkovaatteet ja riisua ne esimerkiksi kauppareissulla vauvan ollessa hiestä märkänä.

Kuolalappuja kannattaa myös varata. On paljon nopeampi homma vaihtaa uusi neppareilla kiinnitettävä lappu vauvan kaulalle, kuin riisua jokainen maidosta ja kuolasta kastunut body uuden vaatteen tieltä.

syysvauva

Kannattaa muistaa, että jokaisessa perheessä on omat mieltymyksensä ja kaikki eivät koe samoja asioita käytännöllisinä. Tässä muutama vinkki erityisesti vaatteiden suhteen syysvauvaa odottaville. Seuraavana olisi vuorossa sen kuuluisan sairaalakassin pakkaaminen. Kaiken tämän kiireen keskellä olen unohtanut täyttää laukun valmiiksi ja luottanut siihen, että Kalle saa tarvittaessa tuotua kaiken tarpeellisen sairaalaan.

LUE MYÖS ↓

JOS TÄSTÄ SELVITTIIN NIIN SELVITÄÄN MISTÄ VAIN!

SOME VS. TODELLISUUS

ONKO YHDEN LAPSEN HALUAMINEN ITSEKÄSTÄ?

MITÄ RASKAUS TEKEE VARTALOLLE?

TAIVAALLISEN HYVÄT PINAATTILETUT

SEURAA ♥

INSTAGRAM @caritapesonen | FACEBOOK

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *