Hae
Carita Pesonen

Herkullinen tonnikalapiirakka

Raskaus tuo tullessaan mitä ihmeellisempiä himoja. Mansikoita himoitsen päivittäin ja jäätelö maistuu vain ihan taivaalliselta. Tasapainona olen alkanut himoita erilaisia suolaisia herkkuja jonka seurauksena meidän keittiössä on leivottu lähes päivittäin. Kotitekoinen on vain niin paljon parempaa kuin mitkään kaupan valmiit herkut. Suolainen piirakka toimii aina tämän himon karkottamiseen. Ruokaisa piirakka yhdessä salaatin kanssa on loistava lounas vaihtoehto arkeen. Olen aiemmin jakanut useita suolaisten piirakoiden reseptejä, mutta tässä tämän hetken suosikki – tonnikalapiirakka. Piirakkapohja valmistuu muutamasta ainesosasta vain parissa minuutissa ja toimii kaikkien suolaisten piirakka täytteiden kanssa.

tonnikalapiirakka

Tonnikalapiirakka

Pohja

100 g voita
3 dl vehnäjauhoa
1 kananmuna
(ripaus suolaa)

Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauho keskenään. Lisää kananmuna joukkoon ja sekoita aineet tasaiseksi. Painele valmis taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille.

Täyte

1 prk tonnikalaa öljyssä
0,5 dl tuoretta tilliä
2 kananmunaa
3 dl maitoa
0,5 tl suolaa

Levitä tonnikala tasaisesti valmiin pohjan päälle. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää maito joukkoon. Lisää munamaidon joukkoon hienonnettu tilli ja suola. Kaada maustettu munamaito tonnikalojen päälle ja paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 35-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna valmiin piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Ripottele päälle vielä tuoretta tilliä koristeeksi.

Lue myös ↓

Tuleeko meille tyttö vai poika?

Taivaallisen hyvät pinaattiletut

Suojaa iho auringolta – fysikaalinen aurinkosuoja

Onko yhden lapsen haluaminen itsekästä?

Seuraa ♥

Instagram @caritapesonen | Facebook

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *