Hae
Carita Pesonen

Taivaallisen hyvät pinaattiletut!

Pinaattiletut – ehdottomasti paras valmisruoka jota kauppojen hyllyiltä löytyy. Nämä maistuvat niin aikuisille kuin lapsille ja menevät joko välipalana marjojen kanssa tai päivän ruokana suolaisella täytteellä.

Meillä jääkaapissa löytyy ns. hätävarana aina pinaattilettu paketti, jos edessä olisi päivä jolloin en ehdi valmistaa ruokaa. Tästä lähtien ajattelin pitää mielummin baby pinaatti pussia kaapissa odottamassa, sillä tällä älyttömän helpolla reseptillä kotitekoiset pinaattiletut valmistuvat hetkessä. On huomattavasti mukavampaa ja terveellisempää syödä itse alusta loppuun valmistettua ruokaa kuin kaupan einesruokia. Tässä siis ehdottomasti kokeilemisen arvoinen pinaattilettu resepti joka maistui meidän koko perheelle – kieltämättä nämä olivat ihan törkeän hyviä!

pinaattiletut

Pinaattiletut

2 kananmunaa
5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoa
1 rkl Flora Culinesse kasviöljyvalmiste
1 pss (80 g) tuoretta baby pinaattia
1 tl Suolaa

Sekoita kananmunat ja maito keskenään. Lisää vehnäjauho ja kasviöljyvalmiste. Huuhtele tuoreet pinaatit ja hienonna pieneksi. Lisää hienonnettu pinaatti ja suola taikinaan. Vatkaa lopuksi huolella taikina tasaiseksi. Paista ohuita lettuja öljy tilkassa kuumalla pannulla (käytin paistossa myös Flora Culinessea) muutaman minuutin ajan, kunnes pinaattiletut ovat saaneet kauniin ruskean värin pintaan ja ovat hieman rapeita reunoilta. Tarjoa tuoreiden marjojen kanssa ja nauti taivaallisen hyvistä pinaattiletuista. 

Vinkki: Maidottomat pinaattiletut valmistuvat korvaamalla tavallisen maidon vedellä tai kauramaidolla. Jättämällä suolan pois taikinasta letut sopivat myös perheen pienimmille taaperoille.

pinaattiletut

Kertokaa mitä haluaisitte lukea täällä blogissa, sillä otan postaustoiveita vastaan enemmän kuin mielelläni teiltä ihanilta lukijoilta!

Lue myös ↓

Suojaa iho auringolta – fysikaalinen aurinkosuoja

Onko yhden lapsen haluaminen itsekästä?

Kuinka raskaus on vaikuttanut ruokavalioon?

Painonnousu raskausaikana?

Seuraa ♥

Instagram @caritapesonen | Facebook

 

2 kommenttia

  1. Emzi- http://emmelemzi.com kirjoitti:

    Näitä pitää kokeilla! Pitkään jo miettiny että pitäisi kokeilla tehdä itse joskus. Jos vaikka nyt saisi aikaiseksi. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *