Hae
Carita Pesonen

Suojaa iho auringolta – fysikaalinen aurinkosuoja

Ulkoilua tulisi välttää kuumimpina tunteita pienen lapsen kanssa, mutta me ei kyllä viihdytä Kristellan kanssa sisällä jos ulkona on näin ihanan lämmintä ja aurinkoista kuin viime päivinä. Tosiaan heti aamulla herätessä me vain syömme aamiaisen sisällä pöydän ääressä ja suuntaamme heti ulos leikkimään. Päiväunet Kristella käy nukkumassa sisällä, mutta taas heti herättyä olemme ulkona pyöräilemässä tai leikkimässä. Lapsen iho tulisi suojata kesäisin auringolta hyvin ja aina pelkät vaatteet eivät riitä suojaamaan riittävästi – turvallinen vaihtoehto on fysikaalinen aurinkosuoja.

Muistan viime kesänä kun astelin apteekkiin ostamaan Kristellalle aurinkorasvaa Kreikan matkaa varten. Vaikka uv-vaatteet oli hankittu matkalle niin on silti hetkiä jolloin lapsi pakostakin altistaa jonkin ruuminosan auringolle. Vuoden ikäiselle lapselle ei kuulemma olisi suositeltavaa käyttää minkäänlaista aurinkorasvaa vaan suojata ainoastaan vaatteilla. No meidän lapsi on heti hiestä märkänä, jos ulkoillaan pitkissä vaatteissa helteillä, joten kaikesta huolimatta ostin ns. fysikaalisen aurinkosuojan, jotta voin takuuvarmasti estää lapsen ihon auringossa palamiselta.

Fysikaalinen aurinkosuoja

Fysikaalinen aurinkosuoja

Fysikaalinen aurinkosuoja on turvallisin vaihtoehto aurinkovoiteista. Se muodostaa iholle pinnan joka heijastaa auringon säteet pois ihosta. Suojan toiminta perustuu titaani- ja sinkkioksidiin jotka ovat turvallisia ja myrkyttömiä luonnollisia aineita. Toisin kuin kemiallinen aurinkosuoja, joka muuttaa vaaralliset auringon säteet iholla turvalliseksi lämmöksi ja saattavat sisältää ihoon imeytyviä haitallisia kemikaaleja. Ennen Kristellan syntymää en edes ollut ajatellut kuinka suuria eroja aurinkovoiteissa löytyy. Erityisesti myös raskausaikana iho tulisi suojata hyvin auringon palamiselta. Raskausaikana helposti tulee kiinnitetty huomiota kiellettyihin ruoka-aineisiin, mutta kosmetiikan kanssa ei olla läheskään niin tarkkoja. Moni varmasti on miettinyt onko hiusten värjääminen tai ripsienpidennykset turvallisia raskausaikana, mutta entä aurinkovoiteiden käyttö?

Olen aina rakastanut nauttia auringosta ja ihaillut kesällä kauniisti ruskettunutta ihoa joka näyttää heti paremmalta ja terveemmältä kuin kalpea iho. Kuitenkin auringossa oleilulla on riskinsä ja se myös vanhentaa ihoa. Auringossa palaminen on merkittävä riskitekijä ihosyövälle, joten oikeanlainen suojautuminen auringolta on tärkeää. Meillä on nyt kahdella etelän matkalla ollut käytössä Kristellalla apteekista ostettu fysikaalinen aurinkosuoja – joka loppujen lopuksi osoittautui fysikaalisen sekä kemiallisen suojan aurinkovoiteeksi. Ei tullut aiemmin mieleenkään epäillä apteekin myyjää, joka vakuutti  suojan olevan vain fysikaalinen. Lapsille suositeltu fysikaalinen aurinkosuoja on myös samalla tavalla turvallinen vaihtoehto aikuisille.

Meillä käyttöön tälle kesälle valikoitui Biosolis aurinkosuojasuihke, jonka bongasin Sokokselta. Biosolis on täysin luonnollinen aurinkosuoja, joka on turvallinen niin ihmisille kuin ympäristölle. Se ei kuormita luontoa vaan on kaiken lisäksi Eco sertifioitu fysikaalinen aurinkosuoja. Tuotteen ainesosista 100% on peräisin luonnosta. Mineraaliaurinkosuoja sopii koko perheelle ja levittyy helposti sekä tasaisesti antaen parhaan mahdollisen suojan auringon haitallisilta säteiltä. Aurinkosuoja imeytyi hyvin ihoon eikä tahrannut vaatteita. Suositukset tälle tuotteelle ehdottomasti ja ainakin miedän perheessä luotetaan tästä eteenpäin luonnillisempaan tapaan suojautua auringon haitallisilta säteiltä.

Fysikaalinen aurinkosuoja

Onko teillä vinkata muita kokemuksia hyväksi todetuista aurinkovoiteista?

Olitko aiemmin tietoinen kuinka suuria eroja aurinkosuojissa on?

Lue myös ↓

Onko yhden lapsen haluaminen itsekästä?

Hybridiväri joka mullistaa hiusten värjäämisen

Kuinka raskaus on vaikuttanut ruokavalioon?

Painonnousu raskausaikana

Seuraa ♥

Instagram @caritapesonen | Facebook

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *