Hae
Carita Pesonen

Snickers töhnämunat

Tämän pääsiäisen ehdoton hitti on ollut meidän perheessä töhnämunat. Perinteinen suklaamuna täytetään ja pääsiäisen paras jälkiruoka on valmis. Valmistus on helppoa ja onnistuu myös kokemattomalta leipurilta. Me ollaan tänään menossa vanhempieni luoksen perinteiselle pääsiäisen päivälliselle ja lupasin hoitaa jälkiruoka puolen. Eilinen päivä oli niin kiireinen etten ehtinyt uhrata ajatustakaan sille mitä valmistaisin vietäväksi. Tänään aamulla suuntasin kauppaan ja katsellessani valikoimia sain aivan loistavan idean pääsiäispöytään. Suklaata, pähkinöitä ja kinuskia – lopputuloksena syntyi ajatus valmistaa Snickers töhnämunat.

Töhnämunat

Snickers töhnämunat (12 kpl)

12 kpl suklaamunia

Täyte

2 dl kuohukermaa
2 dl kinuskikastiketta
100 g Nutellaa
50 g suolattuja maapähkinöitä

Leikkaa suklaamunista terävällä veitsellä ”hattu” pois. Käsittele munia varoen, jotta ne eivät halkea kahtia. Asettele munat esimerkiksi munakuppeihin tai kananmuna kennoon (itse käytin suklaamunille tarkoitettua muovikennoa). Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kinuskikastike sekä Nutella. Ripottele munien pohjalle muutamat pähkinät ja kaada valmis täyte munien sisään. Koristele pinta vielä lopuilla maapähkinöillä. Laita munat pariksi tunniksi jääkaappiin, jotta täyte jämähtää. Nauti tämä suussa sulava herkku perheen tai ystävien kesken, sillä tästä ohjeesta riittää munia monelle.

töhnämunat

Töhnämunat

Ps. Töhnämunat valmistuvat hetkessä, joten ne ehtivät vielä loistavasti pääsiäisen ruokapöytään. Jos aikaa on rajallisesti, skippaa jääkaappi ja nauti munat heti. Aurinkoista pääisäistä!

Seuraa  ♥

Instagram | Facebook

Edellinen kirjoitus → Uunimunakas – kasvisfrittata

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *