Hae
Carita Pesonen

Joulu kuuluu jokaiselle?

Joulu lähestyy hurjaa vauhtia ja eilen sain vihdoin aikaiseksi jatkaa lahjojen paketoimista. Keräsin jokaisen ostamani joululahjan yhteen kasaan ja olihan niitä kertynyt viimeisten kuukausien aikana kiitettävä määrä vaatekaapin perukoille. Osan lahjoista olin jopa unohtanut sillä tänä vuonna aloitin lahjojen hankinnan poikkeuksellisen aikaisin syksyllä. Pakettien määrää katsellessani mietin mielessäni mikä olisi kohtuullinen määrä lahjoja jouluksi. Oliko tänä vuonna tullut hankittua liian monta pakettia? On niitä jotka saavat joululahjoja tolkuttomat määrät, mutta myös niitä perheitä joiden lapsille edes yhden lahjan saaminen ei ole itsestäänselvyys.

Usean vuoden ajan olen osallistunut joulupuu -keräykseen, jonka tarkoituksena on kerätä lahjoja niihin perheisiin joiden lapset saattaisivat jäädä muussa tapauksessa ilman lahjoja. Mikä olisi parempi tapa lisätä joulumieltä kuin ilahduttaa jotakin tuntematonta lasta jouluaattona. Jos kerran on mahdollisuus auttaa niin miksi jättäisin tilaisuuden käyttämättä. Joillakin paikkakunnilla keräys on ikävä kyllä jo päättynyt, mutta ainakin Helsingin seudulla joulupuu keräys jatkuu vielä tämän viikonlopun ajan. Toisten auttaminen on asia joka tulisi muistaa kaikkien arjen kiireiden keskellä. Liian usein unohtaa että apua tarvitsevia löytyy myös läheltä, omasta kotimaasta.

Joulu kuuluu jokaiselle, niin lapselle kuin aikuiselle. Lapsille usein joulu tarkoittaa joulupukkia ja lahjoja. Vaikka Kristella on paketoitavien lahjojen määrän perusteella ollut erityisen kiltti tyttö kuluneen vuoden aikana (voisin kyllä olla sitä mieltä etteivät tontut ole nähneet kaikkia tytön tekemisiä), pidän lahjoja tärkeämpänä kaikkea perheen kesken jouluna tapahtuvaa perinteistä yhdessäoloa. Ne ovat muistoja jotka muistuvat mieleen vielä vuosien päästä. Toisin kuin avatut lahjapaketit, joiden sisältä unohtuu mahdollisesti jo pian joulun jälkeen.

Lapsen myötä joulu on saanut aivan uuden merkityksen. Olen aina rakastanut joulua ja ollut todellinen jouluihminen, mutta viime vuodesta lähtien se on ollut jotain erilaista. Kaikki se jännitys ja taianomainen aika pienen lapsen kanssa jouluaattoaamuna palauttaa mieleen parhaat hetket omasta lapsuudesta ja täydellisistä muistoista omaan perheen parissa.

Ihanaa joulun odotusta kaikille!

Seuraa ♥

Instagram | Facebook

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *