Hae
Carita Pesonen

Pukukoodi – onko pakko noudattaa?

Nykyään tuntuu että juhlakutsuissa mainitut pukukoodit ovat erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa täysin tuntematon käsite. Se ettei tiedä pukukoodien tarkoitusta ei ole syy jättää pukeutumatta etiketin mukaisesti. Toisaalta jos olet saanut kutsun juhliin jossa pyydetään noudattamaan tiettyä pukukoodia on mielestäni aiheellista edes kurkistaa googlesta käsite jottei asuvalinta mene täysin metsään. Tässä syksyn ja talven aikana omalla kohdallani on edessä niin hienompia gaaloja ja juhlia kuin arkisempia illanviettoja joten pukukoodien merkitys tulee tietää. Tässä muutama vinkki jos sinulle saapuneessa kutsussa on mainittu pukukoodi kuinka kannattaa pukeutua.

Pukukoodi

Pukukoodi

Tumma puku

Yleisin pukukoodi joihin kutsuissa törmää on tumma puku. Kutsuissa olevalla pukukoodilla viitataan miehen pukeutumiseen vaikka kutsu olisi tarkoitettu tilaisuuteen johon osallistuu vain naisia. Jos kutsussa lukee tumma puku se ei tarkoita, että naisen kuuluisi pukeutua koko mustaan tai ainoastaan tummaan asuun. Päivätilaisuuksissa tulisi välttää läpikuultavia kankaita asuvalinnassa mutta muuten väriä saa olla kuitenkin asun tulee olla juhlava ja asiallinen. On tärkeää huomioida, että pariskunnan kuuluu pukeutua samanarvoisesti. Juhlava haalari, housupuku tai polvimittainen mekko katsotaan sopivaksi pitkän mekon lisäksi. Pieni laukku. Korkokengät ovat aina varma valinta.

Cocktail

Rennompi pukukoodi kuin tumma puku. Mekko tai esimerkiksi haalariasu jonka ei tarvitse olla polvimittainen. Klassinen pikkumusta on loistava valinta tällaiseen tilaisuuteen. Yhtenäinen hame-pusero yhdistelmä sopii myös käytettäväksi. Juhlissa joiden kutsussa on pukukoodi cocktail oletetaan naisen pukeutuvan ns. lyhyempään mekkoon.

Iltapuku (Smokki)

Naisilla pitkä iltapuku tai polviin asti ulottuva pikkumusta. Myös juhlava kevyt haalari käy, mutta varmempi valinta on kallistua täyspitkään mekkoon (juhlista riippuen). Mitä juhlavampi tilaisuus on sitä pidempi helman pituus kannattaa valita. Pieni clutch tai iltalaukku, ei olkalaukkua.

Juhlapuku (Frakki)

Juhlapuku on aina näyttävämpi kuin iltapuku. Juhlapuvun on oltava niin pitkä, että ainoastaan kenkien kärjet saavat näkyä helman alta. Kankaan tulee olla juhlava. Pieni clutch tai iltalaukku, ei olkalaukkua.

Katso viime viikonlopun gaalalook ja lue edellinen juttu →

The Blog Awards 2017 gaalailta

Seuraa ♥

Instagram | Facebook 

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *