Hae
Carita Pesonen

Avoin varhaiskasvatus – mistä on kyse?

Avoin varhaiskasvatus on monille lapsiperheille jo varmaankin ennestään tuttu, mutta näin ensimmäinen lapsen kanssa kaikki toiminta jota järjestetään lapsiperheille on uutta ja ihmeellistä. On asioita joita tietää etukäteen, mutta on myös niitä jotka opitaan lapsen ensimmäisten ikävuosien aikana. Olen kuullut mainittavan avoimesta varhaiskasvatuksesta (ts. avoin päiväkoti), mutta en ole sen erityisemmin perehtynyt aiheeseen.

Avoin varhaiskasvatus

Avoin varhaiskasvatus

Avoin varhaiskasvatuksen toiminta on suunnattu lapsiperheille, jossa voi tavata muita samassa elämäntilanteessa eläviä vanhempia, lapsen leikkikavereita ja löytää vertaistukea niin lapsille kuin vanhemmille. Tällainen toiminta on mitä parhain perheille joiden lapset eivät käy päiväkodissa tai jos lähipiiristä ei löydy pieniä lapsia.

Mielessä on käynyt useasti käydä tutustumassa kyseiseen toimintaan ja vihdoin oli se päivä kun pääsimme Kristellan kanssa viimein paikalle. Millaisia kokemuksia ja ajatuksia jäi mieleen ensimmäisestä kerrasta avoimessa päiväkodissa?

Minulla ei ollut oikeastaan minkäänlaista mielikuvaa siitä mitä odottaa kun saavumme paikalle. Ennemmin jännitin saapua paikkaan, jossa emme olleet ennen käyneet ja kaikki niin ympäristö kuin ihmiset olisivat uusia. Katariinan avoimessa varhaiskasvatuksessa oli lämmin vastaanotto ja Kristella riensi suoraan tutustumaan uusiin leluihin sekä ympäristöön. Minä taisin siinä hetken ihmetellä suu auki kuinka rohkeasti K otti tilanteen haltuun ja sopeutui uusiin kuvioihin. Oli mukava seurata leikkien parissa viihtyvää lasta ja vaihtaa kuulumisia toisten äitien kanssa. Avoimen päiväkodin tilat olivat siistit sekä käytännölliset ja uusia erilaisia leluja tuntui riittävän loputtomiin.

Kristellan muskari harrastus sai juuri lisäkseen säännölliset päiväkoti vierailut Katariinan avoimessa varhaiskasvatuksessa. Tämän perusteella voi siis päätellä kuinka hyvin me viihdyimme paikalla.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan oman paikkakunnan tarjoamaan avoimen varhaiskasvatuksen toimintaan. Toivottavasti joku muu tätä kirjoitusta lukeva pienen lapsen vanhempi saa uutta tietoa siitä mitä kaikkea mahdollista toimintaa lapsen kanssa voi harrastaa kotihoidontuella täysin maksutta.

Lue edellinen postaus → Ruokapäiväkirja

Päivä yksin? Mitä tekisin..

Kurkistus makuuhuoneeseen

Vauvatarvikkeet joita ilman ei selviä!

Vauvan ja taaperon smoothiekakku

Imetys vai korvikemutsi?

Jos en olisi äiti..

Seuraa ♥

Instagram | Facebook

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *