Hae
Carita Pesonen

Vauvan ja taaperon smoothiekakku

Terveellisempi vaihtoehto niin juhlien kuin arjen herkutteluun – smoothiekakku. Valmistin kakun ensisijaisesti Kristellalle, sillä tämä kakku valmistuu ilman lisättyä sokeria ja sisältää ainoastaan hedelmien oman sokerin, joka antaa kakulle sopivasti makeutta. Valmistaminen on yhtä helppoa kuin aamusmoothien teko, joten ei muuta kun leipomaan! Tämän ohjeen hedelmiä voi korvata niin marjoilla kuin muilla haluamillaan hedelmillä.

Vauvan smoothiekakku

Smoothiekakku

Pohja

1pkt Omenaisia täysjyväkeksejä (lasten hyllyltä)
120g päärynäsosetta

Täyte

3 Kypsää banaania
450g Mangososetta (Bonne)
1dl Appelsiinimehua
8kpl liivatelehtiä

Murskaa keksit blenderissä ja sekoita joukkoon päärynäsose. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen ympyrä ja painele valmis keksipohja vuokaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmista täyte sekoittamalla blenderissä banaanit, mangosose sekä appelsiinimehu. Kuumenna kattilassa tilkka vettä kiehuvaksi. Lisää liivatteet kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivate ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita huolellisesti. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Koristele smoothiekakku seuravaana päivänä hedelmillä, kun kakku on täysin jähmettynyt.

Smoothiekakku

Lue myös edellinen postaus → Miten meidän matka meni?

Seuraa ♥

Instagram | Facebook

 

6 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  Loistava! tämä tulee testiin ensi sunnuntaina kun on synttärikutsut(täytän 32v 26.9)ja tulossa lapsia 1, 3, 7, 10 ja 16vuotiaat. Hyvä maidoton vaihtoehto. kaurakeksit kelpaa varmaan? nuo ovat niin kalliita. mehun sijasta voisi laittaa mantelimaitoa ei tulee niin makeaa. plussaa kun ei ole sokeria ja säästyy sähköä kun ei tarvitse uunia.

  • carita kirjoitti:

   Omenaiset täysjyväkeksit voi toki korvata kaurakekseillä. Ei muuta kun kokeilemaan smoothiekakkua sunnuntain juhlia varten! 🙂

 2. Jonna kirjoitti:

  Moikka 🙂 Ihana tämä kakku! Ajattelin tehdä tytön 1v synttäreille tämän 🙂 Mitä appelssiinimehua olet tähän käyttänyt? 🙂

  • carita kirjoitti:

   Käytin 100% appelsiini täysmehua, jota löytyy monilta eri merkeiltä 🙂

 3. Jonna kirjoitti:

  Ok, kiitos 🙂 Sellainen kysymys vielä, että mahtaakohan tuon Bonnen mangososeen tilalle voida laittaa Piltin ensimaut mangososetta vai tuleekohan kakusta sitten jotenkin vetisempi?

  • carita kirjoitti:

   Toimii varmasti hyvin! Uskon että ei vaikuta kauheasti lopputuloksen koostumukseen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *